Ifølge Alpinanleggenes Landsforening (ALF) er det skisentre i de landsdelene med mest snø –altså sørvest, vest og nordvestlige delene av Norge- som står for størstedelen av økningen i januar. Akkurat som i sesongens første periode.

LES OGSÅ: Kongestart i norske alpinanlegg

– Akkumulert sett ligger bransjen også bra til, med hele 15% økning totalt hittil for sesongen. Hva gjelder regionene så har Sørvest/vest/nordvest en økning på hele 38% i januar. Alle anlegg i denne regionen har økning i januar utenom Myrkdalen som har en liten nedgang. Her skal dog nevnes at Myrkdalen har gjort det godt i januar i år også, men hadde veldig høye fjorårstall som nok var vanskelige å «knekke», i tillegg til at de har enorme snømengder å jobbe med. Noen ganger kan det kanskje blir for mye? Oslo-anleggene som hadde en værmessig tøff start i sesongen kom endelig i gang ordentlig og viste til en økning på 25%. Oslo Vinterpark øker med hele 30% mot i fjor januar, som var en våt måned i 2014, skriver ALF i en pressemelding til Fri Flyt.

Gjennomsnittlig antall åpningsdager i januar er 28. Men de mindre anleggene i Midt-Norge trekker ned snittet betydelig etter en snøfattig start på sesongen.

– Reelt sett har de fleste hatt åpent alle dager i januar, altså 31, skriver ALF.

Men også i Midt-Norge har omsetningen økt i forhold til januar 2014. Både Meråker og Grong ligger over fjoråret. Oppdal skisenter meldte seg ut av interesseforeningen da Lars Wenaas tok over skisenteret i 2011. Regionen Oppland og Hedmark øker med 18%, og Valdres bidrar stort, de hadde en økning på voldsomme 105% i januar. I Telemark har omsetningen økt med 17%.