Wenaasgruppen overtar Oppdal Booking

Wenaasgruppen kjøper samtlige av Schønheyder-familiens aksjer i Oppdal Booking.

Sist oppdatert 12. november 2011 kl 12.14
100%: Wenaasgruppen har kjøpt opp 100 % av aksjene til Oppdal skisenter, og det kan se ut som det går mot lysere tider i bygda. Foto: Oppdal.com
100%: Wenaasgruppen har kjøpt opp 100 % av aksjene til Oppdal skisenter, og det kan se ut som det går mot lysere tider i bygda. Foto: Oppdal.com

De siste årene har Oppdal Booking slitt økonomisk og i juni kom tidligere deleier Wenaasgruppen tilbake på eiersiden da de kjøpte 35% av aksjene. Siden den gang har det vært mye usikkerhet rundt fremtiden for Oppdal Booking, men nå selger Schønheyder samtlige aksjer til sin tidligere partner Wenaas.

Det bekreftet Lars Wenaas ovenfor lokalavisa OPP på Oppdal. Wenaas som i utgangspunktet startet med tekstiler på 30-tallet, er i dag en stor investor innenfor hotellbransjen i Europa og eier også Bjorli Skisenter og Vassfjellet Skisenter. Allerede i juni kjøpte Wenaas 35% av  aksjene i Oppdal Booking med en intensjonsavtale for en overdragelse av samtlige akskjer våren 2012. Det er nå denne avtalen som har blitt fremskyndet.

LES OGSÅ: Ny heissjef i Oppdal

Tungt å betjene gjeld
Oppdal Booking har i lengre tid slitt med betjene gjelden på 150 millioner (tall fra 2010) og løsningen var å hente inn frisk kapital gjennom nytt eierskap. Fri Flyt skrev tidligere at Wenaasgruppens inntog skaffet dem styreflertall og videre permitterte de fleste ansatte tidlig i sommer. Til tross for motstridende meldinger ble Oppdal Bikepark åpnet i juni. I høst ble tidligere heissjef Arnulf Erdal ansatt på nytt. 
– Jeg er både godt kjent i Oppdal, og har jobba med Wenaas før, så jeg er rimelig sikker på at det skal gå bra. Ellers hadde jeg jo ikke tatt jobben. (...) Oppdal skisenter vil levere et godt tilbud til både barn, unge og voksne denne vinteren også, sa Erdal til Fri Flyt tidligere i høst. 

Wenaasgruppen har allerede mye erfaring fra Oppdal, der de tidligere har vært eier av Stølen, Ådalen og Hovden, før Schønheyderfamilien kjøpte dem. Den nye kjøpsavtalen omfatter hele Oppdal skisenter og overnattingsstedene Quality Hotell Oppdal, Hotel Nor, Vangslia Fjelltun og Oppdal Motell. Hva Schønheyderfamilien får betalt for aksjene er uvisst.

LES OGSÅ: Krise i Heis-Oppdal

Ingen konsekvenser for de ansatte
Lars Wenaas sitter allerede med flertall i styret, og handelen får ingen konsekvenser for de ansatte, ifølge Ingebrigt Bjerke, tillitsvalgt for de ansatte i Oppdal skisenter. Handelen er ennå ikke helt klar og Lars Wenaas venter med å kommentere saken videre til overdragelsen er ferdigbehandlet hos konkurransetilsynet.

Ifølge lokalavisa skal forberedelsene likevel være i full gang, og Vangslia så godt som klar.

– Nå venter vi bare på minusgrader slik at vi får laget snø og kan komme i gang med heisene, sier Lars Wenaas til OPP.

Publisert 12. november 2011 kl 12.14
Sist oppdatert 12. november 2011 kl 12.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen