Kongestart i norske alpinanlegg

Alpinanleggenes Landsforening (ALF) melder om en meget god sesongstart i norske skisentre.

Sist oppdatert: 21. januar 2015 kl 12.43
GOD START: Sesongstarten i alpinanleggene i Norge har vært veldig bra, mye på grunn av vanvittige snøforhold på Vestlandet, for eksempel i Hodlekve (bildet) Foto: Bård Basberg
GOD START: Sesongstarten i alpinanleggene i Norge har vært veldig bra, mye på grunn av vanvittige snøforhold på Vestlandet, for eksempel i Hodlekve (bildet) Foto: Bård Basberg
Lesetid: 2 minutter

Til tross for klimatrussel og skiftende vær, alpinbransjen øker i år med 12% i forsesongen.  Men som i fjor har ikke værgudene vært helt rettferdige. Noen få anlegg har rapportert om snømangel og manglende kulde. Størst omsetningsøkning ser vi i sørvest, vest og nordvest, hvor snømengdene har vært ekstraordinære for en del anlegg. Her er økningen hele 34%.  Spesielt Stranda og Tjørhomfjellet utmerker seg med gode resultater. Men «skjevfordeling» av vinterværet har ført til at regionen Oslo/Omegn går tilbake med hele 23%. Dette viser seg også i antall åpningsdager som går tilbake fra 22 til 10 i samme region, sier ALF-sjef Camilla Sylling Clausen.

_IPP5949
_IPP5949

FORNØYD MED STARTEN: ALF-sjef Camilla Sylling Clausen er fornøyd med strålende omsetning i norske alpinanlegg i starten av vinteren. Foto: Kristoffer Kippernes

Likevel viser altså sammendraget en framgang på 12 prosent, og konklusjonen er at forsesongen har vært svært god –uten at tallene nødvendigvis trenger å være like gode når sesongen avsluttes i vår. Men drømmen om en milliard i totalomsetning lever i beste velgående.

– Som alltid vil fordeling av sesongkortsalg ha betydning, allikevel kan vi konkludere med at dette for de aller fleste har vært en god forsesong. Fortsetter bransjen i denne takten er det fullt mulig å nå den berømte «milliarden» denne sesongen. Allikevel, de første tilbakemeldingene fra starten av januar er mer nøkterne, så vi får vente å se hva sesongen bringer, sier Sylling Clausen.

Hun oppsummerer omsetningen i øvrige deler av Alpinsenter-Norge slik:

Oppland & Hedmark:

– 8% økning, med spesielt god økning for Gålå, og Skeikampen som satte omsetningsrekord i desember og økte med hele 28%.

Buskerud:

– Øker med 11% til tross for færre åpningsdager (29 mot 37 i fjor). Her er vinneren Norefjell som øker med hele 42%.

Telemark:

– 24% økning, tross færre åpningsdager (24 mot 32). Gautefall viser til økning på hele 60%, noe den nye stolheisen sikkert bidratt til.

Skjermbilde-2015-01-21-kl.-12.37.43
Skjermbilde-2015-01-21-kl.-12.37.43

FORSESONG: Slik oppsummerer ALF omsetningen fram til jul i norske alpinanlegg.

Publisert 21. januar 2015 kl 12.43
Sist oppdatert 21. januar 2015 kl 12.43
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen