Hjem
 / Kongestart i norske alpinanlegg

Kongestart i norske alpinanlegg

Alpinanleggenes Landsforening (ALF) melder om en meget god sesongstart i norske skisentre.

Sist oppdatert 21. januar 2015 kl 12.43
GOD START: Sesongstarten i alpinanleggene i Norge har vært veldig bra, mye på grunn av vanvittige snøforhold på Vestlandet, for eksempel i Hodlekve (bildet) Foto: Bård Basberg
GOD START: Sesongstarten i alpinanleggene i Norge har vært veldig bra, mye på grunn av vanvittige snøforhold på Vestlandet, for eksempel i Hodlekve (bildet) Foto: Bård Basberg

Til tross for klimatrussel og skiftende vær, alpinbransjen øker i år med 12% i forsesongen.  Men som i fjor har ikke værgudene vært helt rettferdige. Noen få anlegg har rapportert om snømangel og manglende kulde. Størst omsetningsøkning ser vi i sørvest, vest og nordvest, hvor snømengdene har vært ekstraordinære for en del anlegg. Her er økningen hele 34%.  Spesielt Stranda og Tjørhomfjellet utmerker seg med gode resultater. Men «skjevfordeling» av vinterværet har ført til at regionen Oslo/Omegn går tilbake med hele 23%. Dette viser seg også i antall åpningsdager som går tilbake fra 22 til 10 i samme region, sier ALF-sjef Camilla Sylling Clausen.

_IPP5949
_IPP5949

FORNØYD MED STARTEN: ALF-sjef Camilla Sylling Clausen er fornøyd med strålende omsetning i norske alpinanlegg i starten av vinteren. Foto: Kristoffer Kippernes

Likevel viser altså sammendraget en framgang på 12 prosent, og konklusjonen er at forsesongen har vært svært god –uten at tallene nødvendigvis trenger å være like gode når sesongen avsluttes i vår. Men drømmen om en milliard i totalomsetning lever i beste velgående.

– Som alltid vil fordeling av sesongkortsalg ha betydning, allikevel kan vi konkludere med at dette for de aller fleste har vært en god forsesong. Fortsetter bransjen i denne takten er det fullt mulig å nå den berømte «milliarden» denne sesongen. Allikevel, de første tilbakemeldingene fra starten av januar er mer nøkterne, så vi får vente å se hva sesongen bringer, sier Sylling Clausen.

Hun oppsummerer omsetningen i øvrige deler av Alpinsenter-Norge slik:

Oppland & Hedmark:

– 8% økning, med spesielt god økning for Gålå, og Skeikampen som satte omsetningsrekord i desember og økte med hele 28%.

Buskerud:

– Øker med 11% til tross for færre åpningsdager (29 mot 37 i fjor). Her er vinneren Norefjell som øker med hele 42%.

Telemark:

– 24% økning, tross færre åpningsdager (24 mot 32). Gautefall viser til økning på hele 60%, noe den nye stolheisen sikkert bidratt til.

Skjermbilde-2015-01-21-kl.-12.37.43
Skjermbilde-2015-01-21-kl.-12.37.43

FORSESONG: Slik oppsummerer ALF omsetningen fram til jul i norske alpinanlegg.

Publisert 21. januar 2015 kl 12.43
Sist oppdatert 21. januar 2015 kl 12.43
Relaterte artikler
STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim
Film nummer fire av seks er klar

Jostedalsbreen på sitt fineste

Christopher Lange ute med skade

Brakk bekkenet: – 10 av 10 i smerte

LEGENDE: Bendik Øye viste ingen nåde mot resten av skikjørerne under Norrøna Freeline Jam på High Camp Turtagrø. Foto: David Andresen Vesteng
Bendik Øye til topps i frikjøringskonkurranse

Jibbe-legende: - Håper det svir for dem

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue