Gangeskar i kommunestyret

Røldal Freeride-General Pelle Gangeskar er valgt inn i kommunestyret i Odda- hvor han skal jobbe for å få flere livsstiltilflyttere til Røldal.

Sist oppdatert 18. september 2015 kl 08.34
KOMMUNEPOLITIKER: RFC-general og frikjøringsentusiast Pelle Gangeskar er valgt inn i kommunestyret i Odda. Foto: Privat
KOMMUNEPOLITIKER: RFC-general og frikjøringsentusiast Pelle Gangeskar er valgt inn i kommunestyret i Odda. Foto: Privat

– Arbeidsplasser snakkes det mye om, men du flytter jo ikke hit fordi du får en jobb. Du flytter fordi du vil. Hvis jeg har noen hjertesak, så er det å legge til rette for at unge folk får muligheten til å etablere seg på landet. Vi må bygge opp stedsattraktiviteten for å ta imot livsstiltilflytterne, sier Odda kommunes nye kommunestyrerepresentant, Pelle Gangeskar.

– Røldal mangler planer

39,5-åringen er valgt inn for Høyre, og kommer etter all sannsynlighet til å havne i opposisjon i kommunestyret i Odda. Han er eneste kommunestyremedlem fra Røldal, som ligger fem mil fra kommunesenteret. Røldal er det tettstedet i Odda som ligger lengst unna rådhuset.

– Røldals største utfordring –mener jeg- er mangel på planer. Vi har ingen sentrumsplan, som igjen gjør det veldig lite attraktivt for investorer å engasjere seg. Vi aner rett og slett ikke hva vi kan bygge i Røldal. På lengre sikt har vi en utfordring når veien legges utenfor sentrum, sier Gangeskar.

– Må flytte hit fordi man vil

Han flytta selv til Røldal fra Oslo for åtte år siden, og har på de årene etablert landets råeste frikjøringskonkurranse og blitt fullstendig forelsket i den vesle bygda på sørvestlandet.

– Vi har skiføre hele året, og innenfor en liten time med bil fra kommunesenteret i Odda har vi heisbasert skikjøring 11 av årets 12 måneder. Og det er jo derfor folk skal flytte hit, ikke fordi vi har en eller annen bedrift som trenger din kompetanse akkurat nå, sier han. 

– Hvordan legger man til rette for flere livsstiltilflyttere som deg?

– Først og fremst skape gode holdninger og spisse budskapet vårt, forteller hva vi er gode på i Røldal og kommunen. Det er jo problemet mange steder, at budskapet er alt for bredt. 

På personstemme-toppen

Og Gangeskar har markert seg som en populær mann på valglistene i Odda. Kun ordførerkandidatene fikk flere personstemmer («slengere», journ. anm.) enn skientusiasten og småbarnsfaren i Røldal.

– Det var veldig gøy å få så mange slengere, sier han.

– Men har du egentlig tid til å være kommunestyrepolitiker?

– Skal du få noe gjort, så må du spørre de som har mye og gjøre vet du!

PS! Forrige periode var det en av landets mest uvanlige partikombinasjoner som styrte i Odda kommune: Det største partiet, Arbeiderpartiet, styrte sammen med representanter fra partiene Rødt og Demokratene (!).

Publisert 18. september 2015 kl 08.34
Sist oppdatert 18. september 2015 kl 08.34
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen