Tok en stødig Venstre-sving i valget

VPG-gründer Trygve Sande har ført Venstre i Oppdal til nye høyder, med en oppslutning på over 16 prosent.

Sist oppdatert 15. september 2015 kl 16.00
AKTIV: Trygve Sande er både aktiv toppturist, alpinist og syklist. Foto: Tore Meirik
AKTIV: Trygve Sande er både aktiv toppturist, alpinist og syklist. Foto: Tore Meirik

– Det er selvfølgelig veldig gøy. Vi hadde et håp om en oppslutning på kanskje 10-12 prosent, så jeg er litt overveldet over dette, sier Trygve Sande til Fri Flyt.

Med en oppslutning på 16,4 % har Venstre i Oppdal dermed fått inn to nye mandater (fra to til fire) i kommunestyret- og hatt en økning på over åtte prosent fra forrige kommunevalg. Landsgjennomsnittet til Venstre er på 5,5%.

Trygve Sande er en markant person både i lokalpolitikken i Oppdal, og i ski- og sykkelmiljøet. Blant annet er han gründer bak VPG og Fjellsentralen, i tillegg til medeier og styremedlem i 4frnt skis. Siden 2011 har han også vært Venstres representant i kommunestyret.

– Hvorfor denne enorme tilliten til Venstre i Oppdal?

– Vi har vært kompromissløse på å kunne utvikle Oppdal næringsmessig. Vi står for åpne prosesser, og god utvikling og framgang. I tillegg har vi hatt en yngre tilnæring, forteller Sande.

Blant annet har jord- og miljøvern vært viktige kampsaker for Venstre i valgkampen, i tillegg til utvikling av gang- og sykkelvei.

Slår et slag for det egenorganiserte

Oppdal er kommune med et stort engasjement for friluftsliv og egenorganiserte idretter. Blant annet står sykling og skianlegget sterkt i kommunen. Det er også viktig for Sande, både privat og politisk.

– De idrettene har stor verdi, og det er mange av de som ikke har sin egen stemme og et eget utvalg. De idrettene blir ofte neglisjert, sier Sande, som selv har vært juniornorgesmester i flere alpine grener.

– De er viktige både av egenverdi og i et helseperspektiv. I Oppdal er det et uttalt mål om at næringslivet skal satse på vandring, sykling og ski. Da mener vi det er viktig at kommunen står på for å legge til rette for det. Både i form av skiheiser- og skilting for langrenn, topptur og stisykling.

TMM_8134
TMM_8134

Trygve Sande får fornyet tillit i Oppdal. Foto: Tore Meirik

Populær lokalpolitiker

Ifølge lokalavisa opp.no er han også nest øverst på slengerlista, og kan med det betegnes som Oppdals nest mest populære politiker – uavhengig av parti. Likevel var det Arbeiderpartiet og Senterpartiet som ble de to største partiene i kommunen.

Dermed kan et samarbeid fra Venstre bli viktig- både for AP og fra de borgerlige.

– Vi har snakket med begge sider, vi – og er klare til å samarbeide der vi føler vi kan få rom for Venstre-politikk, avslutter Sande.

Publisert 15. september 2015 kl 16.00
Sist oppdatert 15. september 2015 kl 16.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen