/ FWT

Hedvig satser på ny backflip

Hedvig Wessel har to linjer klare for lørdagens FWT-runde i Østerrike – begge med backflip-muligheter.

Sist oppdatert: 22. februar 2019 kl 20.28
PLANEN KLAR: Hedvig Wessel har to linjer og backflip på gang til lørdagens FWT-runde i Fieberbrunn. Foto: Jeremy Bernard
PLANEN KLAR: Hedvig Wessel har to linjer og backflip på gang til lørdagens FWT-runde i Fieberbrunn. Foto: Jeremy Bernard
Lesetid: 4 minutter

– Jeg har to linjer på gang, en på hver side av face´n. Hvilken jeg velger kommer litt an på snøen, men jeg tror begge linjene kan bli bra. De er relativt åpne, min kjøring passer best i større områder med store klipper jeg kan hoppe, forteller Hedvig Wessel, som altså er eneste norske kjører i årets Freeride World Tour.

Lover backflip

I første runde i Japan endte hun på fjerdeplass, etter å ha imponert med blant annet å stompe en svær backflip.

– Blir det backflip på lørdag Hedvig?

– Ja, det er en windlip jeg håper å ta backflip på. Den er ikke kjempesvær, men jeg håper forholdene ligger til rette for det.

– Baklengssaltoen har nærmest blitt varemerket ditt. Er det mange som maser om det?

– Hehe, mas er det ikke, men det er mange som er gira på at jeg skal gjøre backflip. Og det er jeg selv også! Er det mulig vil jeg gjøre backflip i alle konkurransene.

SPESIAL: Hedvig Wessel er backflip-spesialist. Dette er fra FWT-runden i Japan. Foto: Jeremy Bernard
SPESIAL: Hedvig Wessel er backflip-spesialist. Dette er fra FWT-runden i Japan. Foto: Jeremy Bernard

Sent startnummer

Hedvig har startnummer seks, og jenter ski er den nest siste klassen som kjører i Fieberbrunn lørdag. Det har betydning for forholdene, men Hedvig er ikke bekymra for at det blir oppkjørt.

– Det er helt greit at det er spora når jeg kjører. Bra at sluffen er borte, for jeg har ingen erfaring med å håndtere sluff, så jeg liker å ha litt sent startnummer, sier hun.

– Hvordan er snøen?

– Jeg tror det kommer til å bli ganske ujevnt. Det var hardt, vindpakka og oppkjørt tidligere, men nå har det kommet litt varm og tung nysnø, så jeg er rett og slett litt usikker.

– Hva med formen?

– Den er fin, det har vært hektisk den siste måneden med skole og world tour, men nå puster jeg ut og fokuserer på at jeg er her for å a det gøy. Jeg skal kjøre et run jeg er komfortabel med. Må pushe meg litt, man skal være litt redd på start, men skal også kose meg!

Savner å ha trener

– Dette er sesongens tredje FWT-runde. Hvordan syns du det har vært fram til nå?

– Veldig annerledes sammenligna med kulekjøring og å være en del av et landslag. Jeg føler meg litt alene, og savner å ha en trener, en jeg kan prate med som kan veilede meg. De andre har kjørt sammen i FWQ og kjenner hverandre, og det er litt sånne gjenger, med amerikanerne, franskmennene og sveitserne, og oss fra Skandinavia. Det er ingen av jentene jeg har noe veldig nært forhold til. Men det er kult at vi kjørerne er mye tettere på arrangøren enn jeg er vant til. FWT-gjengen står på knallhardt og bryr seg om at vi skal få et best mulig run, og det syns jeg er veldig imponerende. Jeg er veldig takknemlig for å være med på dette her, få kjøre kule fjellsider som er sikra og som de har jobba så mye med. I kulekjøringssirkuset fikk vi aldri den kontakten med organisasjonen.

Se nyeste episode av Hedvig´s way (artikkelen fortsetter under filmen):

Nyte tiden på toppen

– Hva gruer du deg mest til på lørdag?

– Ikke noe egentlig, men det er litt utfordrende med tanke på snøen, det var en del stein før det siste snøfallet.

– Hva gleder du deg mest til?

– Til å stå på start i nydelige forhold, og bare stå der og smile og være stolt av hva jeg har fått til. Nyte å kjøre med så mange andre rå utøvere, kjøre et run jeg er komfortabel med, hoppe store klipper. Bare nyte tilværelsen!

Konkurransen starter klokka 9 lørdag morgen, og startlista finner du her.

PS! Tanner Hall har fått skiene sine og er klar for lørdag.

Publisert 22. februar 2019 kl 20.28
Sist oppdatert 22. februar 2019 kl 20.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen