/ FWT

Max Hitzig og Zuzanna Witych vant FWT Verbier

Pia Nic analyserer vinnerrunnene fra Petit Bec

Nyt skikjøring i verdensklasse ned Petit Bec under første runde av Freeride World Tour – med litt ekspertanalyse på kjøpet.

Sist oppdatert: 29. januar 2024 kl 14.50
Lesetid: 3 minutter

I helgen gikk det første rennet i årets Freeride World Tour. Det ble renn i Verbier etter at et renn i Spania ble avlyst. Dermed vil årets FWT etter planen både åpne og slutte med Verbier.

I denne runden ble det kjørt på det som kalles Petit Bec.

Vi fikk Norges eneste vinner på Petit Bec – Pia Nic Petersen (tidl. Gundersen) – til å gi en kort analyse av vinnerkjøringen.

Vi begynner med Max Hitzig:

– Topp-partiet var kanskje det som imponerte meg mest. Der er han virkelig inne i et parti der han ikke bør falle. Alt det tekniske han gjør før den første store klippa er veldig imponerende. Han har en pitte-pitteliten air der han hopper inn i den øverste flanken. Det er et parti der du like gjerne kan treffe sharks som snø. Men han får det til å se enkelt ut, sier Pia Nic.

Max Hitzig vant herrer ski foran Finn Bilous og Kistoffer Turdell.

– Så har jo Hitzig generelt skia sine pointet nedover hele tiden. Han kjører fall-linje og peker skia ned, sier Pia Nic.

TESTING I RELEVANTE OMGIVELSER: Ida Hilde Gunleiksrud under skitesten for 2023 - 2024 på Strandafjellet. Dette er omtrent akkurat det terrenget allsidige frikjøringsski skal være best i. Foto: Vegard Breie
Les også

I kvinneklassen vant Zuzanna Witych foran Manon Losschi og Molly Armanino.

– Hun fikk det til å se enkelt ut. Det er vanskelig å forstå hvor vanskelig det er å finne fram i det landskapet der. Hun visste akkurat hvor hun skulle. Sånn som jeg husker det, så starter du enten skiers left eller skiers right. Hun holdt seg veldig skiers left, og der er det enda mer konveks form, slik at det er vanskelig å finne fram. Bare det at hun startet med den første lille klareringen, betyr at hun starter aggressivt, du får bra med fart før du skal finne inngangen til den første store klippa. Da må du over på en flanke der det er vanskelig å se – du ser ikke noe av spotten der du har tenkt å lande, sier Pia Nic til Fri Flyt.

Pia Nic vant i 2014.

SEIER I VERBIER: Pia Nic Gundersen avsluttet en fantastisk 2014-sesong med seier i selveste Verbier. Foto: FWT
SEIER I VERBIER: Pia Nic Gundersen avsluttet en fantastisk 2014-sesong med seier i selveste Verbier. Foto: FWT

– Fra min egen tid husker jeg at hvis man hadde stompet en stor klippe i starten, skulle det mye til før man gikk for en enda større lengre ned. Og det var kanskje det som var mest imponerende her. Hun gikk for de hun hadde bestemt seg for, og hadde vanvittig bra kontroll på landingene sine. Det så ut som hun kjørte akkurat der hun ville kjøre uten å nøle, sier Pia Nic til Fri Flyt.

I snowboardklassene vant hhv. superveteran Victor De Le Rue og Núria Castan Baron.

Norske Hedvig Wessel kom på fjerde plass i kvinner ski.

Publisert 29. januar 2024 kl 10.12
Sist oppdatert 29. januar 2024 kl 14.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen