Med et skikkelig snøfall er det lørdag klokken 08.00 duket for sesongens tredje renn i verdenscupen i frikjøring, Freeride World Tour. Det skjer i fjellsiden Wildseelode i Fieberbrunn.

Været har skapt trøbbel for avviklingen av rennet, som er siste stopp før finalen i Verbier. Men rett før helgen fikk de endelig grønt lys.

Annonse

Det blir klart i en pressemelding fredag ettermiddag. Det ble kjent allerede i forrige uke at det ville ta tid å få arrangert konkurransen.

Konkurransen lørdag er dessuten ekstra viktig. Den vil fungere som endelig kvalifisering til finalen i Verbier og for Freeride World Tour neste år.

I forkant av årets verdenscup ble Freeride World Tour-rennene i Japan og Canada avlyst. Dermed var planen at det i Andorra og Fieberbrunn ville bli kjørt to konkurranser dersom forholdene tillot det.

Det gjorde det i Andorra, men altså ikke i Fieberbrunn. Dermed er altså lørdagens konkurranse den siste før finalen i Verbier.

Hedvig Wessel, som er eneste norske med i årets Freeride World Tour, vant første konkurranse i Andorra, men tryna tidlig i sitt første run i konkurranse nummer to

Wessel ligger nå på en delt andreplass totalt sammen med Elisabeth Gerritzen. Juliette Willmann leder ski dame sammenlagt før Fieberbrunn i Østerrike. Til konkurransen får forøvrig Wessel en ny konkurrent på wildcard, Coline Ballet-Baz.

Maël Ollivier leder herrenes konkurranse sammenlagt.

Ski dame kjører nest sist lørdag.

Sendingen fra Fieberbrunn ser du her klokken 08.00: