/ FWT

Bekreftet: Nytt FWT-renn på lørdag

Årets tredje verdenscuprenn i frikjøring kjøres lørdag i Fieberbrunn. Samtidig er det klart at det ikke blir et renn til i samme område.

Sist oppdatert: 12. mars 2021 kl 13.08
FWT
NYTT RENN: Lørdag kjøres det tredje verdenscuprennet i Fieberbrunn i Østerrike. Foto: FWT
Lesetid: 2 minutter

Med et skikkelig snøfall er det lørdag klokken 08.00 duket for sesongens tredje renn i verdenscupen i frikjøring, Freeride World Tour. Det skjer i fjellsiden Wildseelode i Fieberbrunn.

Været har skapt trøbbel for avviklingen av rennet, som er siste stopp før finalen i Verbier. Men rett før helgen fikk de endelig grønt lys.

Det blir klart i en pressemelding fredag ettermiddag. Det ble kjent allerede i forrige uke at det ville ta tid å få arrangert konkurransen.

Konkurransen lørdag er dessuten ekstra viktig. Den vil fungere som endelig kvalifisering til finalen i Verbier og for Freeride World Tour neste år.

I forkant av årets verdenscup ble Freeride World Tour-rennene i Japan og Canada avlyst. Dermed var planen at det i Andorra og Fieberbrunn ville bli kjørt to konkurranser dersom forholdene tillot det.

Det gjorde det i Andorra, men altså ikke i Fieberbrunn. Dermed er altså lørdagens konkurranse den siste før finalen i Verbier.

Hedvig Wessel, som er eneste norske med i årets Freeride World Tour, vant første konkurranse i Andorra, men tryna tidlig i sitt første run i konkurranse nummer to

Wessel ligger nå på en delt andreplass totalt sammen med Elisabeth Gerritzen. Juliette Willmann leder ski dame sammenlagt før Fieberbrunn i Østerrike. Til konkurransen får forøvrig Wessel en ny konkurrent på wildcard, Coline Ballet-Baz.

Maël Ollivier leder herrenes konkurranse sammenlagt.

Ski dame kjører nest sist lørdag.

Sendingen fra Fieberbrunn ser du her klokken 08.00:

Publisert 12. mars 2021 kl 13.08
Sist oppdatert 12. mars 2021 kl 13.08
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

AVLYST: Den legendariske avslutningen av Freeride World Tour er avlyst på grunn av farlige forhold på Bec de Rosses i Verbier. Bildet er fra finalen i 2022. Foto: Dom Daher
Farlige forhold i Sveits

Reine Barkereds siste renn avlyst

LIVE: Vi følger årets andre konkurranse i Freeride World Tour. Her er bilde fra den første i Baquiera. Foto: Jeremy Bernard/FWT
Henning Reinton rapporterer direkte fra Pyreneene

Emosjonell seier i FWT

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen