Neste uke starter sesongens tredje renn i Fieberbrunn i Østerrike, etter dobbeltrenset i Andorra for to uker siden.

Med et værvindu som strekker seg fra 10-17. mars, kan arrangøren allerede nå bekreftet at rennet ikke vil gå før tidligst fredag 12. mars.

Det skjer etter et møte torsdag. 

– De østerrikske alpene har uvanlig mildvær og varme vinder, som hindrer oss i å avholde konkurransen. Derfor utvider vi altså værvinduet til 17. mars, sier Freeride World Tour i en pressemelding.

Hedvig Wessel, som er eneste norske i årets Freeride World Tour, startet året med en soleklar seier etter en gigantisk backflip i Ordino Arcalís i Andorra.

I det neste rennet var forholdene utfordrende, og Wessel falt tidlig i sitt run. En seier i Østerrike kan dermed bli avgjørende for en sammenlagtseier helt i toppen i år.

Sen rennstart i Fieberbrunn lover derimot ikke godt for et eventuelt renn nummer to i Fieberbrunn. Siden Japan og Canada ble avlyst i år, forsøker arrangøren å få inn to renn på samme lokasjon. Det skjedde i altså Andorra.

Men med en sen første-konkurranse, blir tiden knapp for et nytt renn. 

Nordmenn har forøvrig et ambivalent forhold til Freeride World Tour Fieberbrunn. Hedvig Wessel vant der i 2019. Det samme har også Dennis Risvoll gjort. Men det var også her Risvoll kræsjet dramatisk og brakk ryggen i 2017.

Risvoll forteller mer om ulykken i denne dokumentaren: