/ FWT

Ikke nytt FWT-renn før sent neste uke

Neste uke er det klart for sesongens tredje renn i Freeride World Tour i Fieberbrunn i Østerrike. Men været tillater ikke konkurranse før nærmere neste helg.

Sist oppdatert 4. mars 2021 kl 12.44
FWT Hedvig Wessel
NESTE UKE: Hedvig Wessel får mulighet til å kjempe om seier i Fieberbrunn først i slutten av neste uke. Her fra da hun vant i 2019. Foto: Jeremy Bernard/FWT

Neste uke starter sesongens tredje renn i Fieberbrunn i Østerrike, etter dobbeltrenset i Andorra for to uker siden.

Med et værvindu som strekker seg fra 10-17. mars, kan arrangøren allerede nå bekreftet at rennet ikke vil gå før tidligst fredag 12. mars.

Det skjer etter et møte torsdag. 

– De østerrikske alpene har uvanlig mildvær og varme vinder, som hindrer oss i å avholde konkurransen. Derfor utvider vi altså værvinduet til 17. mars, sier Freeride World Tour i en pressemelding.

Hedvig Wessel, som er eneste norske i årets Freeride World Tour, startet året med en soleklar seier etter en gigantisk backflip i Ordino Arcalís i Andorra.

I det neste rennet var forholdene utfordrende, og Wessel falt tidlig i sitt run. En seier i Østerrike kan dermed bli avgjørende for en sammenlagtseier helt i toppen i år.

Sen rennstart i Fieberbrunn lover derimot ikke godt for et eventuelt renn nummer to i Fieberbrunn. Siden Japan og Canada ble avlyst i år, forsøker arrangøren å få inn to renn på samme lokasjon. Det skjedde i altså Andorra.

Men med en sen første-konkurranse, blir tiden knapp for et nytt renn. 

Nordmenn har forøvrig et ambivalent forhold til Freeride World Tour Fieberbrunn. Hedvig Wessel vant der i 2019. Det samme har også Dennis Risvoll gjort. Men det var også her Risvoll kræsjet dramatisk og brakk ryggen i 2017.

Risvoll forteller mer om ulykken i denne dokumentaren:

Publisert 4. mars 2021 kl 12.44
Sist oppdatert 4. mars 2021 kl 12.44
annonse
Relaterte artikler
STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

AVLYST: Den legendariske avslutningen av Freeride World Tour er avlyst på grunn av farlige forhold på Bec de Rosses i Verbier. Bildet er fra finalen i 2022. Foto: Dom Daher
Farlige forhold i Sveits

Reine Barkereds siste renn avlyst

LIVE: Vi følger årets andre konkurranse i Freeride World Tour. Her er bilde fra den første i Baquiera. Foto: Jeremy Bernard/FWT
Henning Reinton rapporterer direkte fra Pyreneene

Emosjonell seier i FWT

Hedvig Wessel tok andreplassen da FWT startet lørdag
Verdenscupåpning i frikjøring

Hedvig nest best

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen