/ FWT

Avlyser Freeride World Tour i Japan og Canada

Flere stusset da verdenscupen i frikjøring, Freeride World Tour, annonserte konkurranser i Japan og Canada denne sesongen. Nå er de avlyst.

Sist oppdatert: 5. november 2020 kl 14.25
Freeride World Tour Japan Canada
AVLYSER: Japan og Canada blir strøket fra kalenderen i årets Freeride World Tour. Foto: Dom Daher/FWT
Lesetid: 1 minutter

Torsdag ble det klart at Freeride World Tour-stoppene i Kicking Horse i Canada og Hakuba i Japan strykes fra årets kalender. Det betyr at hele årets verdenscup blir avholdt i Europa. Arrangøren skal innen kort tid, opplyser de, annonsere nye steder.

Årsaken til avlysningen er den økende smitten av koronaviruset Covid-19 i verden. Det gjør det vanskelig å reise ut av landet, og særlig mellom kontinenter. 

Da kalenderen først ble annonsert i begynnelsen av oktober, var blant annet Hedvig Wessel skeptisk til å reise ut av Europa.

– Jeg tenker at man må bare ta det litt som det kommer. Jeg prøver å ikke innstille meg på for mye. Men jeg må si at jeg er litt skeptisk til Japan og Canada, sa Wessel til Fri Flyt da.

Konkurranen i Japan erstattes med en 4* FWQ-konkurranse. De to konkurransene skulle etter planen være de første i årets Freeride World Tour. Konkurransene i Andorra (februar), Fieberbrunn (mars) og Vebier (mars) skal etter planen fortsatt arrangeres.

FWT skal være i samtaler med flere skianlegg i Europa.

Hedvig Wessel er forøvrig Norges eneste utøver i Freeride World Tour i år - som i fjor.

Publisert 5. november 2020 kl 14.25
Sist oppdatert 5. november 2020 kl 14.25
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

AVLYST: Den legendariske avslutningen av Freeride World Tour er avlyst på grunn av farlige forhold på Bec de Rosses i Verbier. Bildet er fra finalen i 2022. Foto: Dom Daher
Farlige forhold i Sveits

Reine Barkereds siste renn avlyst

LIVE: Vi følger årets andre konkurranse i Freeride World Tour. Her er bilde fra den første i Baquiera. Foto: Jeremy Bernard/FWT
Henning Reinton rapporterer direkte fra Pyreneene

Emosjonell seier i FWT

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen