Frikjøringsfesten på Stryn

STRYNEFESTIVALEN 2014: Den gode, gamle Stryn-stemninga ble gjenskapt da Norges beste frikjørere –og noen mindre kjente navn som imponerte stort –knivet om seier i Fri Flyt Freeline Jam.

Sist oppdatert: 10. juni 2014 kl 12.45
BACKFLIPKONGEN: Dennis Risvoll prøvde seg på konkurransens største backflip i kvaliken, men det endte dessverre med et sjeldent kræsj for kongen av baklengssalto. Foto: Olav Standal Tangen
BACKFLIPKONGEN: Dennis Risvoll prøvde seg på konkurransens største backflip i kvaliken, men det endte dessverre med et sjeldent kræsj for kongen av baklengssalto. Foto: Olav Standal Tangen
Lesetid: 4 minutter

Den sagnomsuste sommer-frikjøringskonkurransen på Stryn gjorde comeback sist helg under Strynefestivalen, etter sju års fravær. Selv om toppheisen var stengt og snømengdene langt mindre enn vanlig, så ble frikjøringskonkurransen akkurat den festen alle ønsket seg.

– Utrolig morsomt

– Det ble mye moro, helt klart ei helg å leve lenge på! Strynefestivalen levde mildt sagt opp til alle forventninger, det var god kok både i bakken og til de sene nattetimer -eller tidlige morgentimer, forteller stjerneskuddet Linn-Cecilie Mæhlum, som vant jenteklassen i Fri Flyt Freeline Jam.

– Konkurransen var råartig, skileik på sitt beste, masse morsomme elementer, drapå-stemning, solskinn, helt rått! Det var uforventa og utrolig morsomt å vinne!

Linn-Cecilie kjørte ekstremt aggressivt og stompa alt hun prøvde på, så for publikum var det nok ikke like overraskende at hun gikk til topps. Også sølvvinner Tone Jersin Ansnes viste store ferdigheter i jenteklassen.

DRAPÅDAME: Linn-Cecilie Mæhlum kjørte skikkelig aggressivt og tok en velfortjent seier på Stryn. Foto: Olav Standal Tangen 

– Veldig bra!

Linn-Cecilie Mæhlum er svært fornøyd med tidenes første Strynefestival, og hun mener Folven er det perfekte stedet for skikjørernes –og alle andres- sommerfest.

– Veldig artig festivalprogram, med både padling og sykling i tillegg. Helhetlig veldig bra, med opplegg for alle! Det er så bra når en festival er på et sted som Folven, det blir så god stemning når alle er samlet, sier hun.

Innholdsrikt vinner-run

– Midt i blinken! Akkurat som i gamle dager på Stryn, men herlig stemning, god snø og masse fine folk, sier Asbjørn Eggebø Næss, som vant herreklassen.

Han kjørte et run som besto av tre triks; sideflip på den første hoppet, backflip på neste og en klassisk 360 mutegrab på bigjumpen nederst. På klippebåndet midt i valgte han det største hoppet, som ga en solid luftferd som var både lang og høy.

– Egentlig var dette som en slags gunnerun-konkurranse vet du. Utrolig gøy, og veldig artig at så mange kjørere gode så mange triks, sier Asbjørn –som ikke trodde på seier før konkurransen.

– Det er kanskje litt rart at en gammel kar som meg går til topps?

SPRUDLEVIN: Asbjørn Eggebø Næss spretta champagneflaska med stil. Foto: Bård Basberg

Backflipfestival

Men det var ikke mange poengene ned til andreplassen, nemlig Frikk Tore Kristiansen fra Vågå, som flippa seg til 8,8 poeng, som var 0,2 fra seier. Frikk Tore gjorde backflip på alle sine hopp, inkludert konkurransens eneste doble baklengssalto på bigjumpen. Field productions-stjerne Åsmund Thorsen ble nummer tre, også han med tre triks i sine run.

Kjørerne tok ansvar og bygde hopp der det var nødvendig. Dermed var det i hovedsak to linjer som ble kjørt, alle med flere dropp og hopp.

NESTEN: Hadde Henrik Gangsø fra Vågå landa dette forsøket på dobbel baklengs salto ville han ganske sikkert ha vunnet. Lengre oppe gjorde han både cork 7 og backflip. Foto: Bård Basberg

Vellykka face

Selv om årets Freeline Jam egentlig skulle kjøres  på den korte baksiden, der konkurransen alltid har vært tidligere, var det ingen som sutra over konkurranseområdet på Egga. Publikum trengte bare gå av stolheisen, og da så de hele konkurransen.

Hundrevis av publikummere dukka opp i finværet, og de som benytta anledningen til å gå opp i stedet for å sitte og se skirenn, fikk kvoten sin med kommentatorunderholdning fra moromann André Ræstad.

Vinnerne av spesialpremiene:

  • Beste crowdpleaser: Øystein Uglum Henjum (enormt splitthopp x 2)

  • Beste hagesalg: Ane Vidar

  • Best på tech (-bindinger): Marit Rolvsjord

  • Beste triks: Henrik Gangsø (cork 7)

  • Beste comeback: Snorre Jensen

LES OGSÅ: Huckfesten

LES OGSÅ: Asbjørn og Linn-Cecilie best 

PS! Under filmen finner du enda et kjempegalleri fra sommerens hyggeligste skirenn, og alt fra årets Strynefestival finner du her!

Vegard Breie har klipt sammen en film fra konkurransen, med det beste av mobiltelefon-og stativløse shots:

Publisert 10. juni 2014 kl 12.45
Sist oppdatert 10. juni 2014 kl 12.45
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen