- Jeg kom på sisteplass i freeride-konkurransen, så det var kjedelig, sier Kjell Rørtveit til Fri Flyt. Sammen med kameratgjengen fra Sauda har han vært i Voss siden Ekstremsportveko åpnet forrige helg. En av dem var konkurransens 10.-plass Ole Selvik, som svart repliserte noe som var langt fra en trøst.

- Jeg holdt på å dø av latter.

Annonse

For da Rørtveit skulle representere rookiene i freeride-konkurransen gikk det meste galt. En stor cork 720 endte i et omfattende hagesalg, og konkurransen var over for hans del. Det gikk, til hans frustrasjon, ikke upåaktet hen i Fri Flyt sin livefeed. Hedvig Wessel og Vinjar Slåtten vant forøvrig konkurransen.

- Det kjedeligste var å havne sist i Fri Flyts twitterfeed, erkjenner Rørtveit.

God festivalstemning

Sammen med hundrevis av andre velger de å tilbringe store deler av ekstremsportfestivalen på deltakercampen. Med vær som gjorde prognosene til skamme var det like høy festfaktor som lydnivå. 

- Har uken ellers vært bra da?

Den har vært helt konge. Vi har fått sett en del idretter vi vanligvis ikke gjør, og været har vært helt konge. Freeridekonkurransen var uten tvil det store målet med turen, men det har definitivt vært helt konge på campen, bortsett fra at man blir solbrent og det er utrolig varmt, forteller Selvik.

6
6

Audun Haugen fra Trondheim forteller om en lang uke i festivalområdet. Foto: Anders Holtet

Mange aktiviteter

Da Fri Flyt målte temperaturen på festivalen var det like god stemning for de ekstreme idrettene som for festivallivet forøvrig. Mens flere av deltakerne kom sent på uken for å få med seg helgens festligheter, var det mange som hadde brukt uken på mange forskjellige aktiviteter. Blant annet deltakerne i "Camp Krøkke".

- Hvor kommer det navnet fra?

Det har blitt en del skader på deltakerne her, så da vi fant et navn ble det naturlig, sier Audun Haugen fra Trondheim, som har vært i Voss siden lørdag i forrige uke.

Blant annet har det blitt fallskjermhopping og paragliding på gjengen fra Trondheim, som er på festivalen for det tredje året på rad.

- Det har vært livlig om kveldene og aktivitet på dagene. Det har vært så fint vær at vi har måtte kommet oss opp av teltet om morgenen