Avlyst i Sogndal

FJELLSPORTFESTIVALEN 2014: Et stort snøskred i den alternative face´n på lørdag førte til at frikjøringskonkurransen ble avlyst.

Sist oppdatert 23. februar 2014 kl 18.06
BACKFLIPSESSION: Det ble ingen konkurranse, men en runde med flips lenger ned i skogen i stedet. Her er det fotograf Vegard Breie som bryter seg på. Foto: Ove Nestvold
BACKFLIPSESSION: Det ble ingen konkurranse, men en runde med flips lenger ned i skogen i stedet. Her er det fotograf Vegard Breie som bryter seg på. Foto: Ove Nestvold

– Det hadde gått skred i face´n like før vi kom på besiktigelse lørdag. En jar hadde blitt tatt og utløst skredballongsekken sin, og det var bruddkant på en meter. Dermed ble det bestemt nokså umiddelbart at konkisen ble avlyst likevel, forteller deltager Eirik Schjølberg fra Vågå.

Konkurransen skulle opprinnelig foregå på torsdag, men den ble avlyst etter at jentene hadde kjørt. Uten noen plan b måtte arrangøren bruke none dager på å finne en alternativ face, noe de lyktes med. Dermed var planen å kjøre konkurranse i dag (søndag), noe som altså skar seg.

LES OGSÅ: Søndag smeller det

LES OGSÅ: Mot avlysning i Sogndal

Den alternative face´n var både mindre og snillere enn den opprinnelige på Sogndalseggi. Kjørerne fikk anledning til å bygge takeoffs i området, for å sikre friskere kjøring. 

–  Jeg tror det kunne blitt en tøff konkurranse, litt tett skog i face´n, men det var to rollovers med noen klipper. Jeg vil si det var et bra nødalternativ, så jeg ble litt skuffa over at det ikke ble noe konkurranse. Men sånn er det, sier Schjølberg.

LES OGSÅ: Lidström vant

Jentene fikk kjørt på torsdag, og her er film fra den amputerte konkurransen:

Publisert 23. februar 2014 kl 18.06
Sist oppdatert 23. februar 2014 kl 18.06
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen