Mot avlysning i Sogndal

FJELLSPORTFESTIVALEN 2014: Så fort jentene hadde kjørt ferdig ble resten av dagens første runde i Norway Freeride Cup utsatt.

Sist oppdatert 20. februar 2014 kl 16.58
IMPONERTE: Marta Lidström holdt seg på beina og leverte god kjøring i Sogndalsdalen i dag, tross svært krevende forhold. Foto: Olav Standal Tangen
IMPONERTE: Marta Lidström holdt seg på beina og leverte god kjøring i Sogndalsdalen i dag, tross svært krevende forhold. Foto: Olav Standal Tangen

Dermed ble det ingen tellende resultat på gutta i sesongens første runde i Norgescupen i frikjøring, som gikk av stabelen på Sogndalseggi i Sogndalsdalen. Strålende snøforhold med fersk pudder hjalp lite når sikten var ekstremt dårlig. Når vinden økte tidligere enn værmeldinga antyda på forhånd endte det hele med at konkurransen ble avblåst så fort alle jentene hadde kjørt. Men to værdager gjenstår.

Umulig å se noe

– Det var helt hvitt, så ingen verdens ting på slutten. På toppen var det litt bedre sikt, sa en av forhåndsfavorittene Marit Rolvsjord.

Hun var uheldig og falt på et lite dropp i mellompartiet, men det var langt mindre dramatisk enn da hun åpna venstre del av det bratte og eksponerte toppartiet. Da løste hun nemlig ut et snøskred like over en rekke klipper, og med et svært stup på høyre side.

– Uansett hvor jeg satte svingen bare løsna det mer, og det var ekkelt. Bruddkanten var på 30 centimeter, det var skummelt, sier hun.

Sliten på slutten

En av jentene som kjørte best i dag var den svenske, lokale helten Marta Lidström. Men også hun sleit med sikta.

– Jeg så skredet fra Marits run, og fikk noen referanser i toppen, og det var bra. Men nederst var det vanskelig å se noe, og jeg var fryktelig sliten på slutten. Det var et veldig langt face, sa Lidström.

– Riktig avgjørelse

Da de siste jentene var på vei ned ærklærte arrangøren at guttas start ble flytta til halvveis ned i face´n, men like etter kom beskjeden om at konkurransen ble avlyst. Med dårlige værmeldinger er det lite sannsynlig at det hele lar seg gjennomføre før Fjellsportfestivalen er over.

Fri Flyt snakket med mange av kjørerne, og alle var enige om at det var riktig å utsette guttas omgang.

– Sikten var så dårlig og forholdene såpass krevende at jeg syns de valgte rett, sa Halfdan Knutsen.

Sterk vind

Fjellsportfestivalens, og konkurransens, store trekkplaster, nemlig dobbel verdens mester i frikjøring, Aurelien Ducroz fra Chamonix, var enig.

– Det var iskaldt der oppe, og vinden var så sterk at vi kunne lene oss mot vinden og nesten sette nedi armene. Dessuten blåste det opp i face´n, slik at all snøen som ble virvla opp når vi kjørte slo oss rett i fleisen. Det var helt riktig avgjørelse å avlyse i dag, sa Ducroz. 

Resultatene i dameklassen er foreløpig ikke klare, men følg med på friflyt.no ut over kvelden for både oppdateringer om resultat og fyldige bildegallerier!

Publisert 20. februar 2014 kl 16.58
Sist oppdatert 20. februar 2014 kl 16.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen