Flere av deltagerne har reist hjem, men det hindra ikke arrangøren i å stå på knallhardt for å finne ny konkurranseface etter at torsdagens første runde i årets Norway Freeride Cup ble avlyst like før gutta skulle kjøre.

LES OGSÅ: Avlyst i Sogndal

Annonse

– Konkurransen kjøres på Svartholten, i ei side på 300 høydemeter. Den er riktignok ganske snill, men samtidig variert med litt skog og mange småklipper. Svartholten er et veldig godt substitutt, selv om den er en del mindre enn den opprinnelige face´n på Sogndalseggi, sier NFC-dommer -og primus motor- Anders Ekkje Slettebø.

Det har kommet en god del snø i Sogndal de siste dagene, men siden den nye konkurranseface´n ligger nær skinalegget i Hodlekve, og blir kjørt nokså mye, er skredfaren lav i området.

Lørdag blir det obligatorisk besiktigelse fra klokken 12, og dette blir deltagernes eneste mulighet til å bevege seg i konkurranseface´n. Søndag starter heisen klokka 08.30, og klokka 10 er det konkurransestart. I tillegg til menn ski og snowboard, får også jentenes snowboardklasse kjørt, siden de ble avbrutt halvveis på fredag.