De siste årene har dødsemiljøet eksplodert i størrelse. Aktiviteten, som går ut på å kaste seg utfor et stupetårn i en formasjon som eksponerer magen, å holde den sårbare stillingen så lenge som man tør, og å så krøke seg sammen rett før man treffer vannet. Dødsingen sies å ha blitt funnet opp av gitaristen i Raga Rockers, Erling Bruno Hovden, i 1972 – i nettopp Frognerbadet, som en måte å imponere det motsatte kjønn. 

SE FILM FRA DAGEN LENGER NED i ARTIKKELEN! 

VM i døds arrangeres førstkommende lørdag i Frognerparken, stedet hvor sporten ble oppfunnet. Foto: Dag Oliver / relaxedsports.com
VM i døds arrangeres førstkommende lørdag i Frognerparken, stedet hvor sporten ble oppfunnet. Foto: Dag Oliver / relaxedsports.com

 

VM I DØDS

Når: Lørdag 17. august 2019

Dørene åpner kl. 16.00, konkurransen starter kl. 17.15 

Hvor: Frognerbadet, Oslo

Del av ligaen Døds Challenge

Klasser:

  1. Kvartfinale: Klassisk døds – 30 deltakere

  2. Semifinale: Fristil døds – 20 deltakere

  3. Finale: Klassisk eller eller fristil – 10 deltakere

I 2008 ble VM i døds arrangert for første gang, og tre år senere ble et internasjonalt dødseforbund stiftet. Siden den gang har det blitt arrangert konkurranser i Norge, Danmark og Sverige. I august 2018, like før VM i Frognerbadet, skrev NRK at dødsing er ekstremsporten som tar av blant unge. Og ekstremsport er det: Om man er uheldig med landingen kan det raskt ende på legevakten – eller sykehuset. 

I år er det, igjen, rekordmange påmeldte dødsere, inkludert deltakere fra Spania, Finland, Tyskland, Frankrike, Polen, Sverige og Danmark. Konkurransen som startet med 8 deltakere og 30 tilskuere i 2008, vil i år være utsolgt med mer enn 100 påmeldte og 3000 tilskuere.

Se filmen

Les også: Er dette Norges feteste vannhopp?

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: