Det var flere kjente fjes som sto på toppen av den 12 meter høye klippen ved Voss i dag. Til og med verdensmeter i dødsing Truls Torp fra Fredrikstad og gjengen stilte til start.

Dødsing

Dødsing handler om å hoppe fra et høyt punkt og lande i forskjellige spesielle formasjoner i vannet. Dødsing har sitt opphav i Frognerbadet og det blir arrangert VM der hvert år. I 2016 fikk Dødsing stor internasjonal oppmerksomhet og vokser på en internasjonal basis år til år.  

– Hva syns du om Lokst Utøve?

– Lokst er noe av det beste iløpet av sommeren. Her er alle skigutta på plass og da handler det om stil på en helt annen måte, merker det spesielt i kategorien fristil der man slenger inn grabs og legger seg litt mer ut enn i andre konkurranser. Også er location helt prima. Akkurat som man spurter ut fra skogen for å få mest mulig luft og airtime. Godt grep og inrunnet er langt. Mye fetere enn å hoppe fra lift som man gjør i mange andre konkurranser.

– Hvordan er det å hoppe her sammenlignet med Frognern?

– Ingenting slår selveste Frognern på en solskinnsdag. Gjerne med badevakter som mål for å sprute de ned. Kan også si at vannet holder rolige 26 grader der haha, det er bare et pluss siden badetemperatur er det siste vi dødsere bryr oss om.

– Men altså, hva er greia? Hvorfor dødser dere?

– Dødsing handler om å være mest sjef. Det gir ingen mening, men det er det som er fett. Om man er sjefest vinner man VM i døds.

Lokstutøve_Truls_torpprofil
Lokstutøve_Truls_torpprofil

Skikjører og instakjendis Benjamin Forthun er ikke rent lite kjent for badingen sin, det var nettopp et badestunt for ca et år siden han virkelig slo gjennom på instagram.

– Herreguud for et event dette er, guttastemning til månen og tilbake. Dødsing er uten tvil den toppidretten som er minst stueren og som det står mest respekt av. Sier Benjamin om Lokst Utøve. 

Frikjøreren Sindre Aarøy Holtet som er medlem i den eksklusive klubben Lørenskog Dødsekrets (@Lorenskog_dodsekrets på insta) deltok også. I fjorårets konkurranse gjorde han det veldig bra og tok seieren i kategorien beste døds.

– I dag gikk det sjukt bra. Masse folk som sendte triks ut av en annen verden, og jeg landa det jeg prøvde på, så jeg er stoka.

– Hvordan begynte du med dødsing?

– Vi trente masse på skitriks i Frognerbadet og en dag så vi noen som dreiv med dødsing, vi kunne jo ikke være noe dårligere så vi prøvde litt. Noen uker senere skulle det være VM der, så da var det en kul greie å øve mot og for å pushe hverandre litt. Dødsing må jo være det nærmeste man kommer BASE-hopp bare at dette her er 100% trygt. Man får følelsen av å fly uten å måtte risikere livet.

Resultater i galleriet under.