Det kommer fram at Terje Tuft er en av de som har fått telefon fra politiet i Farsund. Men i løpet av telefonsamtalen gikk det fram at verken oppsynsmannen eller politet hadde fotobevis av seiling. Derimot hadde de flere bilder av menn i gummidrakter, ifølge NRK.

- Jeg sa at jeg syns at det er så surt og kaldt på Lista på denne tiden av året, at alle bør ha på seg våtdrakt enten man skal på butikken eller til banken. Og da humret politimannen litt over det, og kunne være enig i at været ikke var det beste, forteller Tuft.

Annonse

Men all surfesport på stranda Nordhasselvika er forbudt av hensyn til fugl i området. De tre seilerne som nå er avhørt, risikerer bøter.

I NRK-artikkelen trekkes det fram som et paradoks at politiet i Lister-regionen lenge har klaget over dramatisk mangel på ressurser. Men likevel tar seg tid til å jakte på brettseilere.

Lensmann i Farsund, Kåre Unhammer, har oversendt tre avhør til påtalemyndigheten, hvor brettseilere risikere bøter.

- Bakgrunnen er at seiling er ulovlig i dette området, og Naturoppsynet har anmeldt noen personer for ulovlig brettseiling, sier han.

Lensmannen ser ikke problemet med at politiet, som mangler ressurser til å bekjempe og oppklare grovere kriminalitet, har tid til å forfølge menn i neoprendrakter og seilbrett under armen.

I artikkelen på lenka til høyre kan du også se en del tilbakemeldinger.