Flere populære windsurfeområder i Norge og i Sverige kan få eventyrlige forhold i helgen, særlig for østlendninger og sørlendinger. For de som reiser litt lenger kan også Varberg/Apelviken i Sverige by på gode forhold – der med morsomme og snille bølgeforhold. 

På Lista ser det også svært lovende ut mot slutten av helga, særlig for Indremisjonen/Øst Hassel.

På Saltsteinen, et populært område for både surfere og windsurfere, kan det også bli gode forhold. Leder av Saltsteinen Windsurfringklubb, Olav Bleivik, sier det er usikkert om forholdene blir så gode som de ser ut til. Årsaken er at vinden kommer fra vest, og det er mulig det ikke «pumpes» nok sjø inn mot området.

– Men det kan bli helt perfekt. Det er meldt storm helt fra Nordsjøen, og det kan være stormen pumper masse sjø oppover fra Skagerrak, og langs kysten. Da er det vind som lager smoothe, Hawaii-aktige bølger. Men da må vi være litt heldige. Det blir spennende å se hva det blir ut av det, sier Bleivik, som har vært primus motor for vannsport og windsurfing i området i en årrekke.

SALTSTEINEN: Slik så det ut på Saltsteinen i går. Foto: Audun Holmøy Røhrt 

Men noen garanti er det altså ikke.

– Det er ikke sikkert det blir kjempeforhold selv om det blåser mye. Det hadde vært bedre om vinden var mer fra sør. 

Både i går og for to dager siden var det svært gode forhold i området. Da kom vinden mer fra sør, og sørvest.

– Da får du etter mitt ståsted de beste bølgeforholdene. Når du står med motsatt bein på vei ut mot bølgene.

BØLGEVARSEL: Slik ser Yrs bildevarsel ut. Foto: Skjermdump / YR

 – Regner du med mange kommer i helga?

– Det ser ut som det er brukbare bølger nå, men man bør følge. Litt lokal kunnskap er lurt. Forholdene kan jo dessuten variere. Er man ute i 2-3 timer kan det være alt fra knallbra til helt medium, hvis vinden skifter.

På Oddane Sand sitt webkamera kan man enkelt følge med på forholdene. Det er særlig mot høyre i bildet man bør følge med, ifølge Bleivik.