Oktoberfest

«Pisserenna» på Lista er et av landets festligste plasser for bølgeseiling når nordvesten gjør vind og bølger til høyhet. Dessverre skjer det så alt for sjeldent.

Sist oppdatert: 26. oktober 2011 kl 09.59
LEGGER LISTA: Artikkelforfatter Terje Tuft finner lykken på Pisserena, mens fremtiden fremdeles er noe usikker for Robert Torkildsen. Bilde: Nils-Erik Bjørholt
LEGGER LISTA: Artikkelforfatter Terje Tuft finner lykken på Pisserena, mens fremtiden fremdeles er noe usikker for Robert Torkildsen. Bilde: Nils-Erik Bjørholt
Lesetid: 2 minutter

Spotten er nemlig på grensen til overfølsom, og nordlig svell passerer ofte den forblåste utposten med arroganse der kysten runder av i syd. November er høytid med iskalde stormer som bygger stort fra nord og vest. Mot normalt har oktober i år gitt stor uttelling. Det var fremdeles varmt i lufta og med nordvest ble det fest.

Ubestemmelige værprognoser, lavtrykkenes bevegelse og bølgenes relativt korte reise gjør at gode dager oftest kommer alene. Det er vanskelig å prikke inn på Pisserenna. Du vet aldri hva som venter. Timevis i bil er usikker innsats. Når du i tillegg skal filleriste ukeplanen med søkt fravær er det godt loggboka noterte rekordmange treff - og flere på rad tidlig i høstjakta. Av hensyn til arbeidsgivere og andre har vi samlet noen bilder, men utelatt eksakte datoer.

Pisserenna er utfordrende og til tider skummelt. Kloakken som gav navnet er historie, men «shit still happens» om en driver i strømmen foran den fire meter høye steinmoloen. Bølger ruller inn som stormtropper og den uheldige klamrer seg fast til steinveggen og ser utstyr bli puslespill. Tvilsomt fuglevern har som kjent stengt andre lokale strender og det tas derfor større risiko på den legale Pisserenna. 

Nå står vindpilene stivt fra øst og vestkysten flater atter ut. November blir kjølig, men vi ser frem til julebord. Lista er nemlig lagt høyt.

Tekst: Terje Tuft

Publisert 26. oktober 2011 kl 09.59
Sist oppdatert 26. oktober 2011 kl 09.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen