Spotten er nemlig på grensen til overfølsom, og nordlig svell passerer ofte den forblåste utposten med arroganse der kysten runder av i syd. November er høytid med iskalde stormer som bygger stort fra nord og vest. Mot normalt har oktober i år gitt stor uttelling. Det var fremdeles varmt i lufta og med nordvest ble det fest.

Ubestemmelige værprognoser, lavtrykkenes bevegelse og bølgenes relativt korte reise gjør at gode dager oftest kommer alene. Det er vanskelig å prikke inn på Pisserenna. Du vet aldri hva som venter. Timevis i bil er usikker innsats. Når du i tillegg skal filleriste ukeplanen med søkt fravær er det godt loggboka noterte rekordmange treff - og flere på rad tidlig i høstjakta. Av hensyn til arbeidsgivere og andre har vi samlet noen bilder, men utelatt eksakte datoer.

Annonse

Pisserenna er utfordrende og til tider skummelt. Kloakken som gav navnet er historie, men «shit still happens» om en driver i strømmen foran den fire meter høye steinmoloen. Bølger ruller inn som stormtropper og den uheldige klamrer seg fast til steinveggen og ser utstyr bli puslespill. Tvilsomt fuglevern har som kjent stengt andre lokale strender og det tas derfor større risiko på den legale Pisserenna. 

Nå står vindpilene stivt fra øst og vestkysten flater atter ut. November blir kjølig, men vi ser frem til julebord. Lista er nemlig lagt høyt.

Tekst: Terje Tuft