Windsurfjenta Oda Johanne fra Tomter bor store deler av året på forblåste strender i sydligere strøk for å terpe triks i den svært tekniske windsurfgrenen freestyle. I fjor debuterte hun i verdenscupen med en femteplass, men i år er målene ytterligere heven noen hakk. Her har du filmen fra den siste økta hun hadde på vannet i Bonaire. 

I sommer kan Fri Flyt-lesere se frem mot en egen windsurf-skole med Oda, hvor hun tar for seg alt fra vannstart til jibbing og flaka. 

Annonse

 

– Hvor mye bedre ble du fra avslutningen av forrige WC-sesong sammenliknet med nå?

– Jeg har utviklet meg mye siden slutten av forrige sesong. Og siste treningstur til Bonaire begynte det å løsne veldig. Triks jeg har øvd lenge på har begynt å sitte, jeg har blir mer stabil og mer vant til å seile i ulike forhold. Ellers er det er fint å være tilbake i Norge. Ingenting slår freestyleseiling med dagslys til langt utpå kvelden i vakker natur. Det er en fordel med friskt sjøvann som faktisk minner deg på at du har kræsjet og dermed skjerpes konsentrasjonen. Du lærer mye hver økt i Norge fordi du har god tid til å visualisere triks og og godt med tid til å glede seg til neste gang det er vind. Det er jo dessverre ikke hver dag.  

– Hvilke mål har du nå?

– Typiske triks som blir utført i konkurranse er ikke alltid de mest spektakulære. Jeg har kanskje ikke valgt den enkleste veien når det gjelder dette. Triksene jeg har øvd inn krever mer fart og er større og luftigere. Med disse får jeg utnyttet fysikken min. Jeg håper at jeg får brukt disse triksene og klarer å lande de under 6 minutters heats. Klarer jeg dette kan jeg muligens klatre oppover plasseringlisten. 

– Hva skal til for å vinne hele greia, og er det sannsynlig for deg?

– Sara-Quita Offringa som er verdensmester nå må isåfall miste flyet sitt for at andre kan vinne, og jeg må seile feilfritt i de avgjørende heatene. Alt kan skje!