Polens National Stadium er fylt til randen av vann og satt opp med vifter som skal blåse 40.000 publikummere og verdens beste windsurfere til sides. 

Dermed er det lagt opp til en festelig helg med oppstart allerede i dag. Oda og hennes windsurfingkolleger. Vi har tatt en prat med verdenscupseileren om det absurfe arrangementet i Polens hovedstad Warsawa. 

– Hva i all verden er dette for noe. Innendørs windsurfing?

– Siste innendørs var for 8 år siden. Nå er det tilbake i enda større format i et enda større basseng i og med at det bygges på den nye fotballstadionet i Warsawa. Alle disiplinene som blir konkurrert i PWA verdenscupen skal delta,  altså freestyle som jeg skal delta på, hopp og slalom. Det er 90 meter bredt og satt opp med mer enn 30 vindmaskiner som er 2,5 meter høye. Vinden kan bli opp mot til 20 m/s. (Red. anm. bortimot liten storm!)

– Hvordan er det mulig? Dette er da helt absurd?

– Hvordan er det mulig? Ja, det sier jeg også. Da dette kom opp på kalenderen tenkte jeg at det var en spøk og at det aldri kom til å skje, men «guess what?» nå er jeg her, så det skjer! Gleder meg villt, og tror det blir en opplevelse for livet! Kanskje er dette fremtiden for å gjøre sporten mer publikumsvennlig. Det blir litt av et show! Det er plass til 40.000, så får vi se hvor mange som dukker opp!

HØYTRYKK: Det kommer til å blir mørkt i Warsawa når dette uværet skrus på i Polens National Stadium

– Blir det satt ut hopp?

– Det blir hopp er for wave-seilerne. Jeg konkurrerer i freestyle og får ikke bruke hoppene. De jeg konkurrer mot er Sara Quita Offringa, Arrianne Aukes og Maaike Huuverman. Dette teller forøvrig ikke på verdenscupresultatet, og er nok mer et show, så konkurransen får gå som den går. Jeg er fornøyd med å være blant de fire jentene som er invitert. 

– Hvem har penger til å finanisere et slikt opplegg. Det må jo koste skjorta?

– Hvem som finansierer dette vet jeg ikke. Noen rike polakker kanskje?

Sjekk live streaming av eventet her: www.pwaworldtour.com