Dømt brettseiler

Kristiansandmannen som nektet å vedta boten for brettseiling på Lista er dømt skyldig.

Sist oppdatert 21. juni 2010 kl 11.37
Oppsynsmann Landsverk noterer seg de kriminelle brettseilerne. Bilde: C. Nerdrum
Oppsynsmann Landsverk noterer seg de kriminelle brettseilerne. Bilde: C. Nerdrum

— Tiltalte har tatt en bevisst sjanse på at hans forståelse av forskriften er den riktige. I det foreliggende tilfellet har tiltalte ikke lojalt innrettet seg etter fredningens formål, snarere tvert imot, skriver retten. Tingrettsdommer var Tor Tønnessen, dommen var enstemmig.

Windsurferen ble i Lister tingrett dømt for brudd på Naturvernloven. Det var i november 2008 windsurferen mottok boten på 4000 kroner eller 8 dager i fengsel. Lista har lenge vært frontlinje for problematikken mellom fuglevern og windsurfere, og windsurferne er oppgitt over det de mener er forskjellsbehandling av trafikk i vernede områder.

— Retten ser det slik at det har vært ønskelig med en rettslig avklaring omkring lovligheten av brettseiling i dette området. Av den grunn ilegges ikke saksomkostninger, skriver retten.

Windsurferens advokat, Cathrine Hambro ønsker å forfølge saken videre, dermed blir dommen trolig anket til lagmannsretten.

Går til kamp mot regelverket

Dette er første gang en brettseiler går til kamp mot regelverket som skaper problemer ved et av landets beste steder for windsurf, surf og kite. Tidligere ble det gitt dispensasjoner for brettseilerene, men for to år siden la Direktoratet for naturforvaltning ned totalforbud mot vannsportaktiviteter.

Publisert 21. juni 2010 kl 11.26
Sist oppdatert 21. juni 2010 kl 11.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen