– Jeg gleder meg veldig! Coursen der pleier å være sjukt morsom, og ut i fra tegningene så kommer den til å bli helt rå i år også, sier Øystein Bråten til Fri Flyt.

Han er en av fire (kanskje fem) norske utøvere som er invitert til årets Dew Tour, som tradisjonelt er ansett som en av de viktigste konkurransene i sesongen med unntak av X Games. Han får følge av Tiril Sjåstad Christiansen, Johan Berg og Felix Usterud.

Annonse

Hvem de norske skal møte i konkurransen er enda usikkert, ettersom listene ikke har blitt offentliggjort fra Dew Tour enda. Konkurransen kjøres fra 10.-13. desember i Breckenridge i Colorado.

Øystein Bråten, som kan skilte med de beste resultatene fra Dew Tour, fikk andreplass under fjorårets konkurranse, like bak den mye omtalte Gus Kenworthy. Nå håper han å heve lista ytterligere et hakk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DEW-TOUR-Sjukt-fet-course_ordinary_1200

FORNØYD: Øystein Bråten er fornøyd med slopestyleløypa i Breckenridge. Her fra 2014. Foto: Christopher Frankum/ Nor Freeski

– Å få andre plass der i fjor var veldig stort, så jeg skal prøve så godt jeg kan på å gjøre det bra der i år også. Det hadde vært utrolig gøy å vinne, forteller Bråten.

I tillegg har Johanne Killi en "alternate" spot, som betyr at hun får kjøre dersom en av de andre deltakerne som er invitert trekker seg av en eller annen grunn.

– Historisk sett tilsier all sannsynlighet at Johanne også får kjøre konkurransen, sier sportssjef for Nor Freeski, Christopher Frankum.

Det betyr at Aleksander Aurdal er den eneste på landslaget som ikke har fått invitasjon til Dew Tour enda. Det kan derimot fort skje inn mot konkurransen.

– Vi håper selvsagt å få med så mange som mulig, understreker Frankum.

I fjor kjørte PK Hunder, Aleksander Aurdal, Øystein Bråten, Johan Berg og Jon Anders Lindstad konkurransen.