/ Topptur

Avlyser High Camp Vatnahalsen

Strenge koronarestriksjoner gjør at High Camp Vatnahalsen, som skulle blitt arrangert etter påske, avlyses.

Sist oppdatert 15. mars 2021 kl 09.29
High Camp Vatnahalsen
AVLYSES: High Camp Vatnahalsen avlyses i år. Foto: Øyvind Waitz

High Camp Vatnahalsen skulle egentlig blitt arrangert 15.-18. april, og det var første gang toppturfestivalen ble arrangert på den etterhvert populære skidestinasjonen, som kun kan nås med tog. 

Men slik blir det ikke i år. Den pågående koronakrisen setter en stopper fra festivalen, slik den har gjort med så mange andre.

Det ble først forsøk med en variant med rundt 200 deltakere. Men de nye retningslinjene gjør det ikke mulig å ha arrangement med flere enn 10 deltakere med fastmonterte seter.

Dermed blir det heller ingen skifestival på Vatnahalsen.

Tidligere ble det også kjent at den ikoniske High Camp Turtagrø ble avlyst.Det blir med andre ord ingen toppturfestivaler i regi av Fri Flyt i år. 

– Det er utrolig kjipt. Jobben min er jo å lage festivaler for folk, og det føles litt tomt ut å måtte avlyse nok en gang. Samtidig er det fullt forståelig at vi må avlyse, sier festivalsjef og prosjektleder i Fri Flyt, Lisa Kvålshaugen Bjærum. 

Bjærum sier det er utelukkende koronakrisens om fører til avlysningen.

Vi avlyser grunnet smittesituasjonen og retningslinjene som foreligger nå. Per nå er det ikke lov med arrangement med over 10 personer uten fastmonterte seter, og myndighetene anbefaler ikke å samle folk på tvers av kommunegrenser på arrangement heller. 

– Er det sett på noen alternativer?

– Vi har ikke sett på noe annet alternativ enn å avlyse eller gjennomføre med maks 200 stk. Det er ikke noe alternativ å utsette da det er en toppturfestival på ski som er avhengig av snøforhold 

Både festivalpass og guida turer blir refundert i sin helhet. For de som kjøpte billetter i år venter også en liten godbit:

– For de som skulle være med på High Camp Vatnahalsen i år så vil de få mulighetene til å bli med på et eksklusivt forhåndssalg neste år.

Husk forøvrig at det uansett er mulig å reise til Vatnahalsen, så lenge tiltakene tillater det. Det er flere fine skiturer i området.

Publisert 15. mars 2021 kl 09.29
Sist oppdatert 15. mars 2021 kl 09.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen