/ Topptur

High Camp Turtagrø avlyses

I mai til neste år skulle High Camp Turtagrø feire 20 år med en noe redusert utgave. Nå avlyses den tradisjonsrike toppturfestivalen.

Sist oppdatert: 2. desember 2020 kl 14.30
High Camp
AVLYSES: Det blir ingen High Camp i 2021. Foto: Martin Innerdal Dalen
Lesetid: 2 minutter

– Det er selvsagt med tungt hjerte vi avlyser, men det er ikke mulig for oss å arrangere en High Camp vi kan stå inne for, sier festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum i Fri Flyt.

Tirsdag ble det kjent at toppturfestivalen High Camp, som har blitt arrangert på Turtagrø Hotell siden 2002, skulle arrangeres i en utgave med 50 deltakere - blant annet uten teltplass. Billettsalget skulle etter planen starte i et forhåndssalg torsdag, men onsdag ble det klart at neste års festival avlyses.

– Vi håpet i det lengste at det skulle være mulig å ha et mindre arrangement som kunne markere jubileet. Vi har jobbet sammen med Turtagrø Hotell med de smittevernvilkår og betingelser de har lagt til grunn for et arrangement. Basert på det ser vi nå at vi har ikke mulighet til å levere et produkt vi kan stå inne for verken til deltakere eller samarbeidspartnere, sier Kvålshaugen Bjærum.

High Camp Turtagrø skulle blitt arrangert i mai til neste år.

High Camp Turtagrø er tradisjonelt verdens største toppturfestival, og samler flere hundre deltakere til skiturer i Jotunheimen og Hurrungane. I fjor ble den avlyst på grunn av koronakrisen. Neste års arrangement skulle vært 20-årsjubileum for den tradisjonsrike fesrtivalen.

På grunn av koronapandemien, jobbet festivalledelsen ut fra planen om en High Camp med sterkt redusert deltakertall i 2021, og var innstilt på å etterkomme hotellets krav om at alle campen skulle være reservert de som bor på hotellet.

Turtagrø Hotell og Fri Flyt planlegger for at High Camp Turtagrø arrangeres som vanlig med teltleir, turer og foredrag i 2022. Også i 2021 blir det High Camp, den arrangeres på Vatnahalsen 15. til 18. april 2021.

Publisert 2. desember 2020 kl 14.30
Sist oppdatert 2. desember 2020 kl 14.30
annonse
Relaterte artikler
annonse
Ein travel dag på Store Ringstind under High Camp. Foto: Frode Sandbech. / Toppturar i Sogn.
Fjellsportens vugge

Hurrungane i Jotunheimen

Med den høyestliggende turisthytta i Norge

Turbeskrivelse Fanaråken

Store Tverrbotntinden fotografert fra nordvest. Foto: Thomas B. Svendsen. / Trygge toppturer
Ukjent godbit med spektakulær utsikt

Turbeskrivelse Store Tverrbotntinden

FORTSATT MYE SNØ: Snøsituasjonen i Jotunheimen mot slutten av mai. Det er mye vinter igjen. Foto: Sveinung Mosnes
Tips til vårturer i fjellet

Snørapport fra Jotunheimen

BLAUT NEDFART: En elv av våt snø følger Arne Litleres ferd ned en sørvendte renne i Vestre Austabotntind. Foto: Erlend Sande
På ski fra Store Austabotntind (2204 moh)

Fra rygg til renne

OPPTUR: Det var ikke vanskelig å nyte turen opp under slike rammer. Foto: David Vesteng
Randonée for første gang

– 30 grader er ganske bratt

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen