– Det er selvsagt med tungt hjerte vi avlyser, men det er ikke mulig for oss å arrangere en High Camp vi kan stå inne for, sier festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum i Fri Flyt.

Tirsdag ble det kjent at toppturfestivalen High Camp, som har blitt arrangert på Turtagrø Hotell siden 2002, skulle arrangeres i en utgave med 50 deltakere - blant annet uten teltplass. Billettsalget skulle etter planen starte i et forhåndssalg torsdag, men onsdag ble det klart at neste års festival avlyses.

Annonse

– Vi håpet i det lengste at det skulle være mulig å ha et mindre arrangement som kunne markere jubileet. Vi har jobbet sammen med Turtagrø Hotell med de smittevernvilkår og betingelser de har lagt til grunn for et arrangement. Basert på det ser vi nå at vi har ikke mulighet til å levere et produkt vi kan stå inne for verken til deltakere eller samarbeidspartnere, sier Kvålshaugen Bjærum.

High Camp Turtagrø skulle blitt arrangert i mai til neste år.

High Camp Turtagrø er tradisjonelt verdens største toppturfestival, og samler flere hundre deltakere til skiturer i Jotunheimen og Hurrungane. I fjor ble den avlyst på grunn av koronakrisen. Neste års arrangement skulle vært 20-årsjubileum for den tradisjonsrike fesrtivalen.

På grunn av koronapandemien, jobbet festivalledelsen ut fra planen om en High Camp med sterkt redusert deltakertall i 2021, og var innstilt på å etterkomme hotellets krav om at alle campen skulle være reservert de som bor på hotellet.

Turtagrø Hotell og Fri Flyt planlegger for at High Camp Turtagrø arrangeres som vanlig med teltleir, turer og foredrag i 2022. Også i 2021 blir det High Camp, den arrangeres på Vatnahalsen 15. til 18. april 2021.