/ Topptur

Lanserer High Camp Vatnahalsen

Til neste år lanseres en ny High Camp på Vatnahalsen, det idylliske toppturområdet du kun kan nå med tog.

Sist oppdatert 30. juni 2020 kl 13.49
Vatnahalsen
NY TOPPTURFESTIVAL: Til neste år kommer High Camp til Vatnahalsen. Foto: Øyvind Waitz

– Vatnahalsen er en unik destinasjon med ingen veiforbindelse, og vi synes det er utrolig artig og en liten «gimmick» at man må ta toget ditt. Ikke minst at man kan bruke Flåmsbana som shuttle, sier prosjektleder i Fri Flyt, Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Tirsdag formiddag ble det klart at Vatnahalsen blir ny destinasjon for toppturfestivalen High Camp, etter fire år på Sunnmøre. Tidligere har festivalen blitt arrangert i Bodø, Lofoten, Lyngen og Hemsedal. High Camp arrangeres også på Turtagrø 6-9.mai i 2021. 

Nå er det altså Vatnahalsen, som de siste årene har blitt et svært populært toppturområde, som er neste destinasjon. 

– Det er et snøsikkert sted, og vi kan ikke legge skjul på at Petter Andresen som er daglig leder er en mann som er utrolig gira på å utvikle Vatnahalsen som en toppturdestinasjon og han er en god samarbeidspartner. 

Vatnahalsen
HOTELL: Vatnahalsen-hotellet blir base for festivalen. Foto: Lisa K. Bjærum

– Hvorfor flytte fra Sunnmøre? Er det aktuelt å dra tilbake dit? 

– Vi flytter ikke fra Sunnmøre, men vi ble ikke enige om en avtale mellom oss og hotellet i år. Vi har veldig lyst til å ha High Camp på Sunnmøre, men vi må gjøre mer planlegging for å finne et overnattingssted der vi kan ha det. Sunnmøre er og blir en viktig toppturdestinasjon, og vi har definitivt ikke lagt fra oss den ballen enda. Men for 2021 blir det kun to High Camper, Vatnahalsen og Turtagrø. 

Datoen for High Camp Vatnahalsen er 15-18.april, to uker etter påska er over. 

– Vi kommer til å sette et tak på rundt 200 stykk på High Camp Vatnahalsen, så det blir en mer intim festival enn Turtagrø, sier Kvålshaugen Bjærum.

Publisert 30. juni 2020 kl 13.49
Sist oppdatert 30. juni 2020 kl 13.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen