/ Topptur

Skifører for Vatnahalsen på nett

Vatnahalsen, Norges eneste togbaserte skidestinasjon, har fått sin egen digitale toppturguide med alle de fineste rutene tegnet inn på kart.

Sist oppdatert 15. januar 2021 kl 12.38
Vatnahalsen
SKIFØRER: Vatnahalsen har nå fått digital skifører. Foto: Øyvind Waitz

Vatnahalsen har de siste årene blitt en stadig mer populær destinasjon for topptur og frikjøring. I tillegg til at tog er eneste mulige transportmiddelet til hotellet og de nærliggende fjellene, byr også Vatnahalsen på en rekke fine skiturer. Nå er noen av de beste samlet i en digital skifører på nett.

– Vi ønsker å gjøre Vatnahalsen så lett tilgjengelig for toppturfolket som vil være med å øke sikkerheten.  Det er hensiktsmessig å ha en god skifører over mulighetene i området, sier Petter Andresen, som har laget skiføreren sammen med Sigurd Felde.

Vatnahalsen blir arena for vinterens eneste High Camp, og kartleggingen av toppturmulighetene i området ved Flåmsbana er også en del av forberedelsene. 

– Vatnahalsen er et område med utrolig mange muligheter for fin skikjøring. Det er muligheter i alle himmelretninger, men det er mye mikroterreng som kan gjøre det vanskelig å navigere seg i terrenget. Vi tror denne skiføreren kan hjelpe folk med å velge riktig tur etter evne, sier Andresen, som i flere år har vært primus motor for Vatnahalsen.

Topptur Vatnahalsen
SKIFØRER: Det er Petter Andresen og Sigurd Felde som står bak skiføreren. Foto: Mattias Fredriksson/Privat

I føreren beskrives fem ulike skiområder i det etterhvert populære toppturområdet. Områdene som nå har fått en digital skifører er BleienutenUrdshovdBaksafjelletBroksen-massivet og Tarven. En oversikt over alle turene finner du på samlesiden for skiturer på Vatnahalsen.

– Hva er det viktigste å tenke på når du drar på tur på Vatnahalsen?

– Det er mye mikroterreng, og man beveger seg fort i andre aspekter og himmelretninger enn der hovedlinja går. Det er viktig at folk ikke krysser Bergensbanen. Også er Vatnahalsen litt utilgjengelig for redning, og det må være flyvær. Vatnahalsen er jo veiløst, sier Andresen, og fortsetter:

Ellers får Vatnahalsen snø både på øst og vest, og det gjør at man må følge med på snøskredvarslingen for ulike regioner. Hvis det er østavær følger vi mest på varslinga fra Hallingdal, hvis det er vestavær følger vi med på varslinga fra Voss.

Toppturføreren for Vatnahalsen er tilgjengelig for Fri Flyts abonnenter gjennom friflyt.no. Her ligger også 750 andre toppturbeskrivelser fra hele Norge.

Topptur Vatnahalsen
VATNAHALSEN: Vatnahalsen byr på fin skikjøring. . Foto: Øyvind Waitz
Publisert 15. januar 2021 kl 12.38
Sist oppdatert 15. januar 2021 kl 12.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen