Når High Camp Turtagrø fyller 20 år i mai til neste år, blir festivalen ganske annerledes enn tidligere år. Først og fremst forsvinner teltplassen utenfor hotellet, og festivalen arrangeres kun med 50 deltakere.

Disse deltakerne må bo på hotellet.

Annonse

– Turtagrø Hotell og Fri Flyt som festivalarrangør må forholde oss til retningslinjene og hva som er mulig å få til på Turtagrø hotell, slik at festivalen kan arrangeres på en trygg måte, sier prosjektleder i Fri Flyt, Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Dermed blir det altså kun solgt 50 billetter i år, gjennom et forhåndssalg som starter torsdag denne uken. Det ordinære billettsalget starter 7. desember klokken 10. Det er de deltakerne som hadde kjøpt billett i fjor, men som ikke ba om refusjon, som har fortrinnsrett på disse billettene.

– Er det aktuelt å utvide antall plasser? 

Per nå er det ikke aktuelt å utvide antall plasser.

– High Camp Turtagrø vil kun basere seg på deltakere som bor på hotellet og ikke folk som bor i telt rundt omkring. Slik blir mulig å opprettholde godt nok smittevern. 

High Camp Turtagrø
FESTIVAL: High Camp er verdens største toppturfestival, og samler vanligvis flere hundre deltakere. Nå blir det derimot i en nedskalert versjon. Foto: Martin I. Dalen

Det betyr også at alle deltakere må booke seg inn på hotellet.

Alle som kjøper festivalpass på Turtagrø må booke hotellrom på Turtagrø hotell innen 14.desember. Eller så refunderer vi festivalpasset, sier Bjærum.

I tillegg til High Camp Turtagrø, arrangeres det også High Camp på Vatnahalsen i år. Billettsalget til Vatnahalsen starter forøvrig 14. desember.

High Camp Vatnahalsen vil gå med 150 deltakere, i tråd med FHI sitt regelverk.

– Vatnahalsen følger smittevernstiltakene til FHI, og det gjør Turtagrø også. På Vatnahalsen vil vi opprettholde godt nok smittevern selv om vi selger 150 pass. Vi samarbeider med ulike hoteller, og vi tilpasser oss de rammevilkårene de har, sier Kvålshaugen Bjærum. 

Dersom noen av festivalene må avlyses på grunn av koronakrisen, er Bjærum klar på følgende:

– Dersom vi må avlyse High Camp så vil vi refundere alle festivalpass og guidede turer. Det gjelder også Vatnahalsen. 

High Camp Turtagrø ble avlyst i år på grunn av koronakrisen. Men vil du sikre deg billett til årets High Camp på Turtagrø er det altså torsdag denne uken som gjelder.