Parkering: Parker på Skare. Om veien er kjørbar kan du kjøre ca 1,5 km inn til veien deler seg og parkere uten å være til hinder. 

Se samleartikkel med flere turforslag i Innfjorden og Måndalen

3.11.1 Geitemjølktinden – Sandfjellet – Kvasstinden 

Ta første vei til høyre ned mot elva og bro som krysser Månvasselva. Herfra følges en sommersti forbi Furuholen og Tungehaugen og videre oppover langs høyspentlinjen til sadelen mellom Øspefonna og Geitemjølktinden.  

Herfra skrås sørover opp flanken til Geietmjølktinden. Denne bratner etter hvert til med passasjer opp mot 40 grader og det er vanlig å sette skiene på sekken. 

Fra toppen av Geitemjøltinden må man først litt ned før man kan fortsette eggen bortover. For å følge eggen opp til topp1421 moh er det klatring i utsatt terreng.

Alternativt kan man traversere flanken vestover og komme inn på neste rygg fra NV. Denne er litt slakere. Videre artig klyving bortover egg med pinakler og renner til Sandfjellet. Herfra er det skiterreng bort til Kvasstinden og videre ned i nordre bredal.

LES OGSÅ: Turbeskrivelse Romsdalseggen

Fra flaten ved 1100 moh kan du velge om du vil følge moderat terreng rundt nordsiden av Litlebua eller fortsette rett ned i brattere terreng. Videre ned dalen blir det mer terreng med morenerygger og dalformer.

Mellom 960 og 840 moh er det et bratt heng på opp mot 40 grader. Dette forutsetter trygge forhold og gode skiferdigheter. Videre slakere og lekent skiterreng ned til Månvatnet og tilbake om Månvassetra.

Utstyr: Stegjern, isøks, sikringsutstyr

Når: Mars – mai

Tips: Turen anbefales i godt vær på vårsnø. Med forutsigbar solpåvirking vil du kunne få godt steg i snøen i de bratte og luftige passasjene.

Tid: Lang 8-10 timer

Høydemetre: 1350 hm

Lengde: 14,6 km

Faremomenter: Mange bratte passasjer hele veien langs eggen. Skred. Flere passasjer opp til Geitemjølktinden og langs eggen er bratte og utsatte for skred.

Skavler. Det er mange steder store skavler. Spesielt mot Ø.

Om det er mulig å kjøre veien helt inn til Månvassetra vil det være hensiktsmessig å gå om Månvatnet og derfra krysse nordover og rundt Synnavindsaksla.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

LES OGSÅ: Turbeskrivelse Skarven med flere rutealternativer

Sandfjellet-travers-Toppturer-i-Romsdalen-2
Fra Geitemjølktinden blir terrenget vesentlig brattere og går etter hvert over til kvass egg. Mange av de bratte passasjene kan unngås mot vest. Foto: Halvor Hagen

Se alle sakene om toppturer i Romsdalen