Ofte kan du legge den siste skrensen nesten ved vannkanten. Innen kun én mils radius fra byen er det et titalls fine turtopper. Narvik klynger seg fast til en bastion av fjell med Rombakstøtta som det gitte flaggskipet. Sørover løper Beisfjorden inn til tettstedet med samme navn. Innenfor fjorden skjærer Stubblidalen og Skamdalen inn i fjellene. Begge er blindveier som ender i høyalpint landskap der spisse topper og isbreer dominerer synsfeltet. Spesielt området rundt Skamdalsvatnet er verdt en oppdagelsesferd. Her kan du gå på tur fra og med tiden rundt påske, da blir grusveien frem til vannet å brøytet. Noen steinkast sørvest for Beisfjorden ligger Håkvikdalen med fjellet Sovende Dronning og andre fine turmål.

Narvik sentrum, med skianlegget og Fagernesfjellet tett på byen. Foto: Fredrik Schenholm
Narvik er en innholdsrik by. Med størrelsen på omtrent 14000 innbyggere følger et utvalg av hoteller, restauranter, kino og nattklubber som i en hvilken som helst annen by. Men ikke mange skandinaviske byer kan by på skiheiser i gåavstand fra sentrum. Narvikfjellet sitt heissystem er som en by-bakke på steroider med nesten 900 sterke fallhøydemeter fra den øverste heisen, og over 1100 høydemeter om du fortsetter fra heisen opp til Tredjetoppen. Narvikfjellet kan utvilsomt konkurrere med alle de andre alpinanleggene i Skandinavia. På en bra dag i april og mai finnes knapt tilsvarende steder i verden. Den følelsen du får av å kjøre pudder mellom fjell og fjord i den sene kveldssolen er noe helt spesielt.
Mellan höga fjellen vid Ofotens fjord skall en by anlägas upi höga nord der en jernväg ifrån Sverige kommer till at tåga fram och det bekanta stellet är Viktoriahamn
Fra rallarsangen Rombaksvisa