/ Topptur

Toppturcamp i Jotunheimen

– Det lønner seg å være klar

Programmet er klart og festivalsjefen forventer rift om billettene til High Camp Turtagrø: – I min tid har det aldri tatt mer enn to dager å selge ut.

Sist oppdatert 12. desember 2022 kl 10.44
KLAR: Festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum er klar for ny festival i Jotunheimen i mai.
KLAR: Festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum er klar for ny festival i Jotunheimen i mai.

4 - 7. mai, 2023 er det duket for en ny toppturfestival på Turtagrø. Dette blir den 21. utgaven av High Camp Turtagrø, som så dagens lys helt tilbake til 2001. High Camp Turtagrø er en av verdens største toppturfestivaler.

– Opplegget er enda bedre enn før. Det er mye nytt, og det kommer jo en foredragsholdere av rang. Vi utvider med band på fredag i tillegg til lørdag, tilbyr frikjøringskurs, basar og noen nye turer, sier festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Frikjøringskurset holdes med Benjamin Forthun, Fien van Zwieten og Christian Nummedal. Det vil også avholdes en frikjøringskonkurranse i hotell-facen på Turtagrø. 

– Nå ser vi fram til å arrangere festivalen igjen i 2023. I 2022 arrangerte vi High Camp  etter to år med avlysninger grunnet koronapandemien, fortsetter Lisa. 

Den ble til gjengjeld utsolgt på kun et par dager, der det ble solgt 450 festivalpass og til sammen rundt 600 personer på festivalen. I år er det lagt ut 450 festivalpass. 

– High Camp samler toppturentusiaster, både erfarne og nybegynnere, til en festival der man drar på tur og kan ha det gøy på kveldstid. Og kanskje stifte nye bekjentskaper innenfor miljøet, sier festivalsjefen.

Av foredragsholdere kommer legendene Stein P. Aasheim og Odd Eliassen, der Stein skal fortelle om sitt nye bokprosjekt, som nettopp omhandler Odd Eliassen.

De profilerte ski- og brettkjørerne Nikolai Schirmer og Krister Kopala kommer for å fortelle om vinterens prosjekter og nye prosjekter.

– Halvor Dannevig fra Bre og Fjell holder et veldig dagsaktuelt foredrag om hvordan klimaendringene påvirker vår ferdsel i fjellet, og Øyvind Eek fra Bre og Fjell holder foredrag om Turtagrø som toppturområde og betydningen plassen har hatt for fjellsport-Norge i drøyt 200 år.

Utover det, blir det basar og quiz med legenden Jon Håvard Strømsnes, konsert med lustrabandet Folk Flest på fredagen og konsert med årdalsbandet Twang på lørdagen. Det blir også DJ og disco lørdagskvelden.

Som tidligere blir det guida turer og kurs med Bre og Fjell, og vi har samarbeidet med Bre og Fjell helt siden 2009 på High Camp Turtagrø. Vi har også et velfylt kveldsprogram.

Se hele programmet til High Camp Turtagrø

Publisert 12. desember 2022 kl 10.43
Sist oppdatert 12. desember 2022 kl 10.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen