– Vi slo rekorden med mye mer enn vi trodde vi skulle gjøre. Vi hadde kanskje et håp om å slite oss inn til omtrent den samme tiden som før, men tre timer raskere hadde vi ikke sett for oss, sier Lars Ragnar Manengen (34) til Fri Flyt tirsdag kveld.

Tirsdag kveld, klokken 19:28, slo han smamen med kamerat Vegard Fredheim (31) rekorden randoutøverne Lars Erik Skjervheim, Malene Blikken Haukøy og Martin Andersen satte i mai i fjor (18 timer og 19 minutter).

Senest tirsdag skrev Fri Flyt om skiproff Stian Hagens rekordforsøk lørdag. Han ble nødt til å bryte ved Keilhaus topp, etter 12 timer. Senere samme dag ble den altså knust av syklistene.

Manengen har tidligere vunnet Birkebeinerrittet på sykkel, og har i tillegg vunnet maraton-NM i terrengsykkel tre ganger. Også Fredheim har vært i norgeseliten i terrengsykkel. Med i turfølget var også Morten Eide Pedersen (28), som ble nødt til å bryte på Glittertind.

Har du lest denne? – Boka åpner opp Jotunheimen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

m
m

Framme: Her er Manengen på plass ved Krossbu. Foto: Vegard Fredheim

Ruta, som starter ved Gjendesheim eller Bessheim, og avsluttes ved Krossbu, er beregnet som en fem/seks-dagers-tur for godt trente mosjonister. Turen er i alt 7500 høydemeter og 94 kilometer fra start til slutt.

– Hvordan har forberedelsene vært?

– Egentlig ingenting. Jeg har vært ni dager på Mallorca og kom hjem på lørdag. også så jeg at på søndag at det har vært på så bra vær. Jeg hadde fri fra jobb på tirsdag, så spurte jeg Vegard (Fredheim red.anm.) om han ville være på søndag. Da dro vi opp sent mandag kveld, og kom i gang 04.01 fra Bessheim, forteller Manengen.

15 timer og 27 minutter senere var de altså i mål på Krossbu.

Les også: Slik opplevde de rekordforsøket på Høgruta

– Hvordan var stemningen da?

– Da vi satte oss på trappa på Krossbu får man en reaksjon. Man tenker at endelig har man kommet frem etter alt det slitet. Vi måtte dra ganske raskt, fordi Krossbu er stengt, så det var ikke lenge vi fikk gleden av det, forteller Manengen fra bilen på vei hjem til Lillehammer.

– Hvor slitsomt var det?

 – Jeg synes det vært et slit til Glitterheim, etter det synes jeg vi holdt god stim. Det var lite stopp, og vi gikk og gikk. Det nesten ikke noe stopp, forteller den tidligere proffsyklisten.

Vegard Fredheim ved Krossbu:

f
f