– There are no words to describe the love for this woman, my life partner, my lover, my best friend, and my mountain partner

Slik starter Jim Morrisons gripende innlegg på instagram, hvor ha forteller hva som skjedde da kona Hilaree Nelson falt og omkom på det 8 163 meter høye fjellet Manaslu i Nepal 26. september.

Annonse

Ulykken skjedde på parets andre forsøk på å nå toppen og kjøre ned på ski - de snudde på grunn av vanskelige forhold noen dager før ulykken.

– Vi nådde fjellets høyeste punkt i temmelig krevende forhold. Vi skifta fra opp- til nedoverutstyr i vind og kulde, med en plan om å kjøre ski rundt hjørnet og møte sherpaene som hjalp oss. Jeg kjørte først, og noen svinger bak meg fulgte Hilaree etter. Hun utløste et lite snøskred, falt, og ble feid ned en smal snøflanke på sørsiden av fjellet – motsatt side av der vi skulle kjøre ned, skriver Morrison.

PÅ TOPPEN: Jim Morrison har delt blant annet dette bildet av seg selv og kona på toppen av Manaslu kort tid før ulykken. Foto: Privat
PÅ TOPPEN: Jim Morrison har delt blant annet dette bildet av seg selv og kona på toppen av Manaslu kort tid før ulykken. Foto: Privat

Hilaree Nelson skal ha falt over 1500 høydemeter, og Morrison klarte ikke å komme seg ned den bratte flanken for å lete etter kona. 

– Jeg gjorde alt jeg kunne for å finne henne, men kom meg ikke ned for å finne henne i live og dele resten av livet med Hilaree, skriver Morrison.

De neste to dagene brukte han på å lete etter henne fra helikopter. Piloten klarte å lande på omtrent 6 700 meters høyde, og til slutt fant de Nelson omkommet.

En av de som bidro sterkt i leteaksjonen var Nimsdai Purja – nepaleseren som satte verdensrekord i å klatre alle verdens 8000-metrers topper raskest, og dermed er mannen norske Kristin Harila må slå for å ta rekorden. Hun var på Manaslu like før Morrison og Nelson, og meldte om krevende forhold med mye nysnø.

PÅ SKI: Jim Morrison og Hilaree Nelson sammen. Foto: Dutch Simpson
PÅ SKI: Jim Morrison og Hilaree Nelson sammen. Foto: Dutch Simpson

Jim Morrison og Hilaree Nelson er begge legender i fjellklatre- og skimiljøet, og de har svært imponerende bestigninger og nedkjøringer under beltet. Nelson etterlater seg altså mannen Jim og to barn fra et tidligere forhold. Morrison mistet for øvrig sin første kone og to barn i en flyulykke i 2011.

Slik beskriver han sin avdøde kone i instagram-posten:

She has been the beacon of light in my life day in and day out. 

My loss is indescribable and I am focused on her children and their steps forward. @hilareenelson is the most inspiring person in life and now her energy will guide our collective souls. 

I’m devastated by the loss of her.