På grunn av tunnelforbindelser på Vestlandet ble det busstur, ferge og sveler på en sliten Andreas Fausko i den siste av syv episoder i hans sykkel- og toppturserie.

Tour de Mountains er et prosjekt Fausko bestemte seg for å gjennomføre i våres etter å ha fått ideen fra en serie på YouTube.

KREVENDE FORHOLD: Andreas Fausko på tur over Hemsedalsfjellet, der han sykler på is og møter snøværet. Foto: Andreas Løve Storm Fausko.
KREVENDE FORHOLD: Andreas Fausko på tur over Hemsedalsfjellet, der han sykler på is og møter snøværet. Foto: Andreas Løve Storm Fausko.

Da han endelig fikk passert Hemsedalsfjellet og værutfordringer, oppsto flere vanskelige problemer.

– Dette er vel prisen du må betale når du filmer mens du sitter og er sliten på sykkelen, sier Fausko, like etter å ha gått på trynet over styret og punktert bakdekket sitt.

Heldigvis for Fausko fikk han byttet slange, men kort tid senere etter 96,5 kilometer og litt over ni timer på sykkelen ryker bakgiret og Fausko ser mørkt på resten av turen.

– Jeg tror dette er slutten på turen, sier han før han ombestemmer seg og tilkaller hjelp.

Tidligere har Fausko fått utfordringer på topptur i løpet av reisen.

Etter å fått ringt en taxi og grublet litt på hvordan sykkelen skulle fikses, fikk han til slutt fikset den og hoppet tilbake på setet videre til Hemsedal der han gikk topptur opp Svarthetta.

Kvikk smøre- og preppebukk: Happy Norwegian Mr Grippy. Foto: Øyvind Aas
Les også
Mr Grippy er lette å ta med seg overalt og fungerer også godt i hjemme-boden når ski skal preppes.

Gjennom hele prosjektet drar Fausko innom syv topper og sykler totalt litt over 100 mil + 50 km til sammen på ski.

Til tross for mange utfordringer på turen, var han selv fornøyd med hvordan prosjektet hadde gått da han syklet hjem fra Hemsedal.

– Jeg har fått både gode og dårlige skidager, jeg har på turen tatt både dårlige og gode valg. Men vi må nok gi oss før det er for sent.

– Jeg er lei av å ta risiko alene i fjellet nå og jeg har vært lenge alene på veien. Det blir godt å komme hjem, sier Fausko.

Andreas Fausko Hemsedalsfjellet
SISTE INNSPURT: Fausko på vei over Hemsedalsfjellet med kurs mot hovedstaden og Tryvann skisenter. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Etter 18 dager på sykkelen, 50 kilometer topptur, 16 000 høydemeter og over 100 mil bak seg på en sykkel stappfull av ski, mat, klær og teltutstyr kunne Fausko stolt fortelle at han klarte prosjektet sitt.

– Jeg klarte det, det er offisielt over! Nå skal jeg hjem, få i meg mat, legge meg på sofaen og bli der for en god stund, sier han til kamera på toppen av Tryvann skisenter.

Se video av de andre episodene

sykkelpumpe test
Les også
En sykkelpumpe er noe alle syklister må ha, og minst to gode faktisk. Landevei gir deg svaret på hvilke sykkelpumper er best i test!