– Det var helt forferdelig! Jeg kan ikke huske sist jeg var så kald, sier Fausko i den sjette episoden, etter å ha syklet gjennom våte forhold med vind og snø på vei til Sogndal.

Fra Myrkdalen til Sogndal er det 100 kilometer og 1266 høydemeter, noe Fausko syklet på 8 timer og 35 minutter med sykkelen proppfull av telt- og skiutstyr.

Andreas Fausko
UTSIKT: Fausko på toppen av Togga i Sogndal. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

– En etappe jeg visste ville bli krevende fordi nå måtte jeg over Vikafjellet. Noe som betydde mye stigning og med været som var meldt kunne det by på utfordringer med tanke på snø som ville legge seg på veien over fjellovergangen, forteller Fausko.

Gjennom hele prosjektet drar Fausko innom syv topper og sykler totalt litt over 100 mil + 50 km til sammen på ski.

Da han kom til Sogndal fikk han kost og losji av Anja Alme Gardli og hennes samboer Anders, før det var videre mot Togga neste dag.

Togga er et fjell jeg hadde vært på tidligere, det var ikke for langt å sykle dit og det er generelt en klassiker i området. Jeg hadde sett for meg å kjøre ned nord-østsiden av fjellet, men ting gikk ikke helt etter planen, forteller Fausko.

Til tross for at han hadde sett på kartet og bestemt seg for hvor han skulle kjøre, klarte han allikevel å velge feil face på vei ned fjellet.

– Det er bare flaut at jeg ikke klarte å finne stedet jeg egentlig skulle kjøre ned selvom jeg så på det hele veien da jeg gikk opp. La oss si at jeg ikke eier retningssans.

Andreas Fausko Togga
TOGGA: Andreas Fausko på vei opp fjellet i Sogndal. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Siste fjelletappe på turen blir i Hemsedal før Fausko vender snuten hjem til Oslo igjen. Da må han sykle over Hemsedalsfjellet.

Prosjektet til Fausko er et samarbeid med Rab, og planen er å lage syv episoder.

Se video av de andre episodene

Surfing surf
Les også