De beste skisokkene

Dette må du tenke på når du kjøper skisokker

For komfort i skistøvler eller toppturstøvler er gode skisokker avgjørende - de beste har gjennomtenkte materialer og presis passform - og er varme og behagelige. Her får du vite hva du bør se etter og hvilke sokker som er best.

TESTER: Fri Flyt har testet en rekke skisokker. Foto: Christian Nerdrum
TESTER: Fri Flyt har testet en rekke skisokker. Foto: Christian Nerdrum

Skisokker skal ikke bare være komfortable, varme og tørre, de skal også gi optimal kontakt mellom foten din og utstyret og underlaget - altså snøen.

Fri Flyt har testet flere skisokker, og blant de beste tynnere ullsokkene finner vi Norrøna Ski Touring Lyngen light weight, Darn Tough Solstice OTC Lightweight, Devold Ski Touring og Stance Snow Jimmy Chin Collab.

Blant tykkere ullsokker er Falke SK 4 Brick, House of Hygge Ski Sock og Darn Tough Backwoods OTC Lightweight verdt å nevne.

Sokker for topptur og skikjøring må være høye - de skal altså gå over skistøvlene, slik at kanten på sokken ikke skaper ukomfortable trykkpunkt i støvelen.

I tillegg må passformen være såpass presis at sokken ikke krølller seg nedi skoa - det vil også skape vonde punkter.

For varme og fukttransport er de beste skisokkene laget i ull kombinert med kunstmaterialer.

LANG: Til topptur og frikjøring må sokkene være så lange at de går over skaftet på skistøvelen. Foto: Ole-Jørgen Lian
LANG: Til topptur og frikjøring må sokkene være så lange at de går over skaftet på skistøvelen. Foto: Ole-Jørgen Lian

En tykk sokk vil som hovedregel gi mer varme enn en tynn, men hvis du har trange støvler kan en veldig tykk sokk bli så komprimert at dens isolerende egenskaper svekkes, og sjansen for vonde trykkpunkter øker. 

Samtidig kan en for tynn sokk i en litt romslig skistøvel gi en følelse av at foten «svømmer» nedi skoen. Det gir dårlig kontakt med sko, ski og underlag, og vil også bli kaldere.

Hvis du sliter veldig med frysing på beina kan varmesokker være et godt alternativ - dette er skisokker med innebygd varmeelement.

Skisokker er berykta for å lukte temmelig vondt etter en del bruk. Skitne sokker vil også isolere dårligere, bli stive og dermed ikke passe like godt. Heldigvis har ull gode egenskaper i kunsten å unngå lukt.

Dette må du sjekke når du kjøper skisokker:

* Er de høye nok til å gå over skistøvlene dine?

* Passform: Sitter de godt uten å krølle seg?

* Fyller de støvlene slik at det ikke blir for trangt eller for romslig?

* Er de varme eller kalde nok til bruken? Det er forskjell på hvordan sokkene oppleves når det er 28 minusgrader i Trysil i desember eller 24 pluss på Stryn i juni.

Test av Darn Tough Backwoods OTC Lightweight Cushion Padded

Darn Tough Backwoods OTC Lightweight Cushion Padded er rett og slett veldig gode skisokker som er både presise, varme, lette og komfortable.

Darn Tough Backwoods OTC Lightweight Cushion Padded.
Darn Tough Backwoods OTC Lightweight Cushion Padded.
Darn Tough Backwoods OTC Lightweight Cushion Padded

Størrelse testet: M (US 8-9,5)

40 gram

479 kroner

darntough.com

skala
9/10

Darn Tough har et bredt utvalg skisokker i sortimentet sitt. Felles for alle er relativt høy pris, såkalt kompresjonsbånd over vristen samt sveisede sømmer over tærne og elastisk felt i overgangen mellom legg og vrist.

Dette er den tykkeste av de fore skisokkene vi har testet fra det amerikanske merket. Sokken har padding på leggen, og den er ekstra tykk rundt tærne, under foten og ved hælen. Den er laget med 52 prosent merinoull.

I bruk

Skisokken med det lange navnet Darn Tough Backwoods OTC Lightweight Cushion Padded er rett og slett veldig vellykka. Selv om de er blant de tykkeste modellene til merket, så oppleves de som midt på treet tykk sammenlignet med de andre sokkene vi har testet.

Dermed gir sokkene imponerende god kontakt med skistøvler og underlag i forhold til hvor godt de isolerer. Komforten er ypperlig med ganske tight og gjennomtenkt passform og høyde. Sokkene holder seg også godt i vask.

I sum er Darn Tough Backwoods OTC Lightweight Cushion Padded usedvanlig allsidige skisokker som vil fyngere veldig godt for mange - såfremt du syns den litt høye prisen er ok.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av Stance All Mountain skisokk

Stance All Mountain kombinerer god varme med imponerende presisjon. Dermed er de veldig gode til (blant annet ) topptur på kalde dager.

Stance All Mountain.
Stance All Mountain.
Stance All Mountain

Størrelse testet: M (US 6-8,5)

48 gram

399 kroner

stance.com

skala
8/10

Amerikanske Stance har vanvittig mange sokker i sortimentet sitt, og hver modell kommer i en drøss farger.

All Mountain markedsføres som en allsidig sokk for ski- og snowboardkjøring. Den er laget med merinoull, er relativt tykk og tung, og har padding rundt tørne og hølen, samt under foten. Også foran på leggen er sokkene ekstra tykke.

I bruk

Stance sin allsidige modell isolerer godt og er varme - fint egnet på kalde dager med andre ord. Ikke så rart siden de er temmelig tykke. Det går som forventet litt ut over presisjonen og kontakten med støvelen. Likevel er presisjonen sjeldent god i forhold til hvor varme sokkene er.

De e rogsp komfortable og enkel på ta av og på, høyden er akkurat passe og sokkene transporterer fukt bra.

Dermed blir de veldig allsidige i forhold til hvor varme de er, som igjen gjør Stance All Mountain særlig gode til toppturer på kaldere dager.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av Norrøna Freeride Lofoten mid weight skisokker

Norrøna Freeride Lofoten mid weight er usedvanlig komfortable og temmelig varme skisokker som vil passe mange.

Norrøna Freeride Lofoten mid weight.
Norrøna Freeride Lofoten mid weight.
Norrøna Freeride Lofoten mid weight

Størrelse testet: 40-42

45 gram

399 kroner

norrona.com

skala
8/10

Norrønas tykkere frikjøringssokk er laget i samme materialer som Lyngen-sokkene; Merinoull, Nylon og Elastan.

Men denne litt dyrere modellen har tykkere materialer og ekstra padding rundt tærne, under foten og rundt hælen og på leggen.

I bruk

Norrønas frikjøringssokk er veldig komfortabel - passformen er gjennomtenkt, og det myke og tykke materialet føles deilig mot huden.

Sokken er tykk og varm, og pusteevnen oppleves som hakket bedre enn den tynnere Lyngen-sokken.
Men disse sokkene er tykkere og dermed ikke like presise som en del av de tynnere sokkene vi har testet, og denne modellen egner seg best for deg som ikke har veldig trange skistøvler.

Materialene har god kvalitet og sokkene holder seg fint i vask.

Norrøna Freeride Lofoten mid weight er allsidige og varme skisokker som vil være et strålende valg for deg som vil ha komfort og varme foran presisjon.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av Aclima Anders Backe Såkk

Aclima Anders Backe Såkk er varme skisokker med mye ull, men uten presisjonen til de mest tekniske sokkene i våre tester.

Aclima Anders Backe Såkk.
Aclima Anders Backe Såkk.
Aclima Anders Backe Såkk

Størrelse testet: 40-43

52 gram

329 kroner

aclima.no

skala
7/10

Svenskeide Aclima er kanskje mest kjent for populært ullundertøy med netting, men de har også laget skisokker i samarbeid med selveste Anders Backe.

Promodellen hans er laget i hele 80 prosent merinoull, resten er polyamid og elastan.

Sokken er nokså tung, og har ekstra padding lange hele leggen foran, øverst på leggen bak, under foten, rundt tærne og hælen. Den har også et rundt felt med padding på vrista.

I bruk

Skisokkene til Field Productions-legenden Anders Backe er veldig varme, noe som skyldes stort innhold av merinoull og tykt materiale. De er også komfortable, og fyller skistøvlene godt. Sokkene oppleves også som slitesterke.

Men siden de ikke har like mye elastan og kunstige materialer som en del av de andre sokkene vi har testet, er de ikke like elastiske og tighte i passformen. Det går ut over presisjon og fukttransporterende evner.

Dermed er Aclima Anders Backe Såkk varme og komfortable skisokker, men uten like god presisjon og tekniske egenskaper som en del av de andre sokkene vi har testet.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av House of Hygge Ski Sock

House of Hygge Ski Sock er veldig varm og komfortabel, og like godt egna for hygge foran peisen på hytta i Hemsedal som i skisenteret.

House of Hygge Ski Sock.
House of Hygge Ski Sock.
House of Hygge Ski Sock

Størrelse testet: 40-43

57 gram

349 kroner

houseofhygge.no

skala
8/10

Hemsedalske House of Hygge sin skisokk kommer i en drøss farger, som alle har et eget budskap bak på leggen. Våre testsokker melder at eieren av sokkene oppfordrer leseren til å gå og leie seg et par truger.

Sokken er temmelig tung, og laget med halvparten merinoull, og resten polyamid og polyester + litt elastan.

Sokken er relativt høyt, og har padding foran langs hele leggen, under foten, og rundt hælen og tærne. Midt på foten er en ekstra runde padding som går rundt hele foten.

I bruk

House of Hygge-sokken er veldig varm, myk og komfortabel. Den har gjennomtenkt passform og passer veldig godt sammen med skistøvler.

Samtidig er den nokså tjukk, og fyller støvelen godt. Det går litt ut over presisjonen - kontakten med skiskoa er ikke like god som med tynnere sokker, og hvis du har veldig trange skistøvler kan sokken fra Hemsedal bli litt mye.

Ullkvaliteten virker ellers god; Sokkene holder seg fint i vask.

Er du ute etter varme og komfortable skisokker og har plass i støvlene dine kan disse være et veldig godt valg, men for kompromissløs presisjon fins det bedre alternativer.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av Devold Ski Touring skisokker

Devold Ski Touring er blant de mest allsidige skisokkene vi har testet. Her lykkes det sunnmørske merket i å kombinere mange gode egenskaper i samme modell.

Devold Ski Touring.
Devold Ski Touring.
Devold Ski Touring

Størrelse testet: 41-43

40 gram

399 kroner

devold.com

skala
9/10

Sunnmørske Devold har laget ullklær siden 1853, og i dag har de en drøss ullsokker i sortimentet, deriblant to modeller for frikjøring og topptur. Vi har testet den dyreste sokken med det selvforklarende navnet Ski Touring.

Den er laget med merinoull, og har ekstra padding foran på leggen og øvre del bak. Rundt tærne og hælen er det forsterkninger.

I bruk

Devolds topptrusokk er overraskende god. Den har tight, presis og behagelig passform, og vi opplever tykkelsen som perfekt - sokker gir god kontakt med skistøvløene, samtidig som den er varm, myk og komfortabel.

Presisjonen skyldes også fin form - sokkene sitter godt på foten og går passe høyt på leggen.

Devold Ski Touring er verken tynnest, tjukkest, varmest eller mest presis blant skisokkene vi har testet, men den er blant sokkene som aller beste lykkes i å kombinere disse egenskapene, og dermed bli veldig allsidig.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av Norrøna Ski Touring Lyngen light weight

Norrøna Ski Touring Lyngen light weight er komfortable og mellomvarme topptursokker som gir god kontakt med skistøvelen.

Norrøna Ski Touring Lyngen light weight.
Norrøna Ski Touring Lyngen light weight.
Norrøna Ski Touring Lyngen light weight

Størrelse testet: 40-42

35 gram

329 kroner

norrona.com

skala
7/10

Norske Norrønas slankeste skisokk er plassert i toppturserien Lyngen. Modellen er laget med merinoull, sammen med Nylon og Elastan.

Sokkene er relativt lette og tynne, uten definert padding.

I bruk

Norrønas topptursokk oppleves som relativt tynne, men likevel med ålreite isolasjonsegenskaper og - naturlig nok - fin presisjon. De vil helt klart funke best i litt trange skistøvler.

Sokkene er også komfortable, og gir god presisjon og kontakt med støvlene. Passformen er passe trang, og sokkene har fin høyde på leggen.

De kunne hatt bedre fukttransporterende evner - man kan bli litt klam. Heldigvis tåler de vask godt, og merinoullen er fin for å unngå lukt.

Norrønas topptursokker er best egnet for nettopp topptur, men for maks score burde de vært enda bedre til å transportere svette. De nokså tynne sokkene gir god presisjon, og dermed er de også egnet for prestasjonsjagende frikjørere.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av Falke SK4 Advanced

Falke SK4 Advanced er svært komfortabel, myk og varm - alt i alt en fine og allsidige skisokker som vil passe mange.

Falke SK4 Advanced.
Falke SK4 Advanced.
falke SK 4 Advanced

Størrelse testet: 42-43 (US 9-10)

46 gram

33 Euro

falke.com

skala
8/10

Falke SK4 Advanced fra tyske Falke skal være - som navnet tilsier - hakket mer avansert enn SK 4 Brick. De er laget med mindre ull og mer polypropylen og akryl, samtidig som de har strategisk plassert padding foran og bak på leggene, og ved ankelkulene.

De er også ekstra tykke rundt tærne og hælen. Vekten er litt høyere enn på modellen SK4 Brick.

I bruk

Falke SK4 Advanced har mange av de samme gode egenskapene som den mindre avanserte versjonen Brick; Her har du skisokker som er komfortable og varme, og går høyt på leggen.

Mye av komforten kan nok tilskrives den strategisk og smart plasserte feltene med padding, men vi opplever ikke at denne sokken er mer presis enn SK4 Brick.

Likevel er Falke SK4 Advanced en veldig komfortabel skisokk med fin presisjon. Den vil være god på kalde dager, både på topptur og i skiheis.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av Falke SK4 Brick

Falke SK4 Brick er varme og komfortable skisokker, som går høyt på leggen og gir fin presisjon.

Falke SK4 Brick.
Falke SK4 Brick.
Falke SK 4 Brick

Størrelse testet: 42-43 (US 9-10)

39 gram

33 Euro

falke.com

skala
8/10

Tyske Falke har laget undertøy og sokker i ull siden 1895. SK4 Brick er merkets letteste skisokk, beregnet på de som vil ha presisjon og følelse med støvlene mer enn varme.

Sokkene er laget i 40 prosent akryl, 37 prosent ull, 26 prosent popypropylen og resten polyamid. 

De har ikke ekstra padding, men er litt tykkere rundt tærne og hælen, og har mykere materialer på vrista og rundt leggen sammenlignet med under foten.

I bruk

Falke SK4 Brick er usedvanlig myk og komfortabel. Den føles tjukk og varm, men har likevel såpass gjennomtenkt passform at presisjonen er god.

Sokken går høyt på leggen, og sitter relativt tett rundt foten.

Siden sokken oppleves som temmelgi varm føles den også litt klammere enn noen av de andre sokkene vi har testet, og dermed er den et bedre valg på vinterdager enn til topptur en godværsdag i juni.

Falke SK4 Brick holder seg fint i vask og er relativt slitesterk.

Selv om modellen markedsføres som lett og ikke Falkes varmeste alternativ, mener vi likevel dette er en fin skisokk for kalde dager. Den er først og fremst varm og komfortabel, men gir også fin presisjon.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av Darn Tough RFL OTC Ultra-Lightweight

Darn Tough RFL OTC Ultra-Lightweight er en tynn og superlett ullsokk for deg som ikke er i tvil om at presisjon og kontakt med underlaget er viktigere enn varme og komfort.

Darn Tough RFL OTC Ultra-Lightweight.
Darn Tough RFL OTC Ultra-Lightweight.
Darn Tough Darn Tough RFL OTC Ultra-Lightweight

Størrelse testet: M (US 8-9,5)

28 gram

315 kroner

darntough.com

skala
7/10

Darn Tough stammer fra Vermont i USA, og har et bredt utvalg skisokker i sortimentet sitt. Felles for alle er relativt høy pris, såkalt kompresjonsbånd over vristen samt sveisede sømmer over tærne og elastisk felt i overgangen mellom legg og vrist.

På RFL OTC Ultra-Lightweight har Darn Tough dratt nokså hardt i spakene for å lage en tynn og presis skisokk. Den har ingen øverflødig padding, er laget i 42 prosent merinoull og er svært lett.

Sokken er laget for de som mener alvor med topptur og racing, og foretrekker maksimal følelse med støvlene foran komfort og varme.

I bruk

Darn Tough RFL OTC Ultra-Lightweight er veldig tynn og lett, og føles nesten som en vanlig tennissokk. Men den har presis passform og ull som gjør at den isolerer langt bedre enn hverdagssokkene dine.
Likevel er dette ganske kompromissløse skisokker, som sannsynligvis vil bli litt for sære for de fløeste. Sokken har tett og veldig gjennomtenkt passform, men er også så tynn at presisjon og følelse med underlaget må være klart prioritert foran varme og komfort hvis du går for denne sokken - og de vil ikke funke så bra i litt romslige skisko.

For en kompromissløs ski- og toppturutøver som prioriterer presisjon foran det meste annet kan denne sokken være et ypperlig valg.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av Darn Tough Solstice OTC Lightweight

Darn Tough Solstice OTC Lightweight lykkes veldig godt med denne litt tynne sokken - den er ikke for de kaldeste dagene, men på gjennomsnitts-skidagen gir den veldig god presisjon og ålreit komfort.

Darn Tough Solstice OTC Lightweight.
Darn Tough Solstice OTC Lightweight.
Darn Tough Solstice OTC Lightweight

Størrelse testet: M (US 8-9,5)

36 gram

439 kroner

darntough.com

skala
8/10

Darn Tough stammer fra Vermont i USA, og har et bredt utvalg skisokker i sortimentet sitt. Felles for alle er relativt høy pris, såkalt kompresjonsbånd over vristen samt sveisede sømmer over tærne og elastisk felt i overgangen mellom legg og vrist.

Solstice OTC Lightweight er en nokså tynn skisokk med 47 prosent merinoull. Den er relativt tynn rundt foten, og litt tykkere rundt leggen. Vekten er lav, og gjenspeiler tykkelsen.

I bruk

Darn Tough Solstice OTC Lightweight imponerer med overraskende god isolasjonsevne og komfort, selv om den er temmelig tynn. I litt trange skistøvler er den suveren, og gir fin presisjon og kontakt med underlag og utstyr - her har Darn Tough truffet blink med konstruksjonen.

Sokken er riktignok for tynn til å være likt varm som de varmeste vi har prøvd, og den kan bli i tynneste laget - og dermed upresis - i litt romslige skistøvler.

Passformen er suveren, og konstruksjonen virker veldig gjennomtenkt. Som de andre sokkene fra Darn Tough holder den seg fin etter vask.

Som de andre modellene fra Darn Tough er også denne ganske dyr, men til gjengjeld veldig gjennomtenkt og godt egnet for deg som er ute etter en tynn sokk for presisjonens skyld, men uten at det skal bli iskaldt.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av Darn Tough Snowpack OTC Midweight Cushion

Darn Tough Snowpack OTC Midweight Cushion er en litt dyr, men veldig gjennomtenkt og allsidig skisokk med mange gode kvaliteter.

Darn Tough Snowpack OTC Midweight Cushion.
Darn Tough Snowpack OTC Midweight Cushion.
Darn Tough Snowpack OTC Midweight Cushion

Størrelse testet: M (US 8-9,5)

40 gram

459 kroner

darntough.comskala
8/10

Darn Tough holder til i Vermont i USA, og har et bredt utvalg skisokker i sortimentet sitt. Felles for alle er relativt høy pris, såkalt kompresjonsbånd over vristen samt sveisede sømmer over tærne og elastisk felt i overgangen mellom legg og vrist.

Snowpack OTC Midweight Cushion har er en mellomtykk skisokk laget i 58 prosent merinoull, og den har en slags lomme ved tærne som skal gi ekstra varme og komfort. Det samme skal ekstra tykkelse over tærne og hælen.

I bruk

Denne skisokken oppleves som relativt tynn sammenlignet med mange andre vi har testet, selv om Darn Tough plasserer den i klassen mellomtykk.

Fordelen merkes umiddelbart - sokken har passform og form som gir veldig god kontakt med støvelen og fin presisjon.

Samtidig er den overraskende varm og komfortabel - dette skyldes den fine forsterkningen rundt tærne, under foten og ved hælen.

Også fukttransporten er god i denen sokken, og den virker å holde seg godt selv etter flere runder i vaskemaskina.

Darn Tough Snowpack OTC Midweight Cushion er ikke kjempevarm, men den har god isolasjon med tanke på tykkelsen. Sammen med gjennomtenkt passform som gir god presisjon kan dette være et godt valg for deg som vil legge noen ekstra kroner i en god og allsidig skisokk.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av Stance Snow Jimmy Chin Collab

Stance har fått hjelp av selveste Jimmy Chin for å lage denne temmelig spesialiserte ullsokken.

Stance Snow Jimmy Chin Collab.
Stance Snow Jimmy Chin Collab.

Amerikanske Stance har samarbeidet med Jimmy Chin om denne ullsokken. Chin er kanskje mest kjent som en av produsentene bak Oscar-vinnende filmen Free Solo, men han er også en av verdens beste klatrere og en temmelig habil skikjører.

Jimmy Chin Collab-sokken er helt annerledes enn All Mountain fra samme merke. Denne er lett og tynn, og laget med merinoull. Sekkene har forsterkning rundt tærne og hælen, samt litt ekstra padding rundt leggen.

I bruk

Denne tynne ullsokken er svært lett, og det er ganske åpenbart at den er laget for folk som vil ha maksimal presisjon og følelse med støvlene. Og det funker - Jimmy Chins sokk føles nesten som å være barbeint nedi skistøvlene. Den passer klart best hvis støvlene dine er litt trange, og du vet at følelse med støvelen er viktigst av alt.

Særlig varme er de nemlig ikke - de tynne sokkene gir ikke veldig mye isolasjon, selv om paddingen på leggene er smart plassert go gir en viss komfort.

Siden sokkene er veldig presise og i tillegg transporterer fukt godt er de klart beste egnet til toppturer på varme dager, og til utøvere som vil ha presisjon og følelse med underlaget foran varme og komfort.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total

Test av Northern Playground Wool ski sock

Northern Playground Wool ski sock er veldig allsidig, og det norske merket har lyktes bra med å lage en skisokk som funker i både 20 minusgrader i Trysil i desember og 22 plussgrader på Stryn i juni.

Northern Playground Wool ski sock.
Northern Playground Wool ski sock.
Northern Playground Wool ski sock

Størrelse testet: 39-42

43 gram

300 kroner

northernplayground.no

skala
8/10

Norske Northers Playgrounds skisokk er laget i 70% ull, 10% lycra, 17% polyamid og 3% elastan. 

Sokkene er laget i relativt tykt materiale, med tynnere felt på siden av leggen og på vrista.

I bruk

Northern Playgrounds skisokk er vellaget med fin finish. Siden det norske merket har gått for en modell i stedet for de fleste andres to varianter; en lett til topptur og tykkere til frikjøring, må Northern Playgrounds modell være begge deler samtidig.

Og de har truffet bra med tykkelsen - sokken er verken varmest eller kaldest, men har fin isolasjonsevne for de fleste skidager. Det samme gjelder presisjon; den er midt på treet, noe som er helt ok med tanke på sokkenes gode isolasjonsevne.

Stort ullinnhold gjør sokkene myke og komfortable, men går litt ut over sokkens evne til å transportere svette.

Skal du bare ha en skisokk er allsidige Northern Playground Wool ski sock et temmelig trygt valg.

VURDERING
Varme
Presisjon
Fukttransport
Allsidighet
Total
Allerede abonnent? Logg inn her

Kjøp abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Fri Flyt,

Terrengsykkel, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned digitalt
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Boken Verdens fineste fjellturer
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 papirutgaver av Fri Flyt
Boken Verdens fineste fjellturer
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 papirutgaver av Fri Flyt
Boken Verdens fineste fjellturer
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Friflyt.no har daglig dekning av det som skjer i skianlegg og toppturområder, og vi dekker debatter og dilemmaer om alt fra snøskred til klimaendringer. Om sommeren skriver vi om aktiviteter skifolk er opptatt av når det ikke er snø på bakken, som vannsport og sykkel.

På friflyt.no finner du også Fri Flyt sine skitester og mer enn 750 guider til toppturer.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.