Test av Norrøna Lyngen

Norrøna treffer blink med detaljene –og mangelen på dem- med sin myke dameversjon av toppturdressen Lyngen.

Sist oppdatert: 22. desember 2014 kl 10.27
PÅ TESTTUR: Lyngenserien i Norrønas driflex3-materiale er virkelig gode og gjennomtenkte toppturklær. Her på testtur i Sunndalsfjellene i vår. Foto: Tore Meirik
PÅ TESTTUR: Lyngenserien i Norrønas driflex3-materiale er virkelig gode og gjennomtenkte toppturklær. Her på testtur i Sunndalsfjellene i vår. Foto: Tore Meirik

Myk (og deilig)? Ja, det var det første Fri Flyts test-dame tenkte da hun slo klørne i dameutgaven av toppturdressen Lyngen fra Norrøna. Dette er skalljakke og skallbukse i membranen Norrøna kaller driflex 3. Litt dyrere enn Gore-tex, og ifølge egenreklamen like vanntett, like vindtett, men hakket mer pustende.

LES OGSÅ: Test av Norrøna Narvik

Først litt om komfort. Disse klærne føles nærmest som fleeceklær. Veldig mykt og behagelig materiale scorer høyt, og driflex 3-stoffet scorer umiddelbart høyere enn de vanligste Gore-tex varianter på både komfort, bevegelsesfrihet og lyd. Ja, testdamen satte pris på at klærne laget mindre lyd enn hennes vanlige Gore tex-dress.

LES OGSÅ: Lettvekteren fra Moonlight skis

Lav vekt og en del manglende detaljer –som snøskjørt og cargolommer på jakka- gjør at Lyngendressen føles veldig topptur-spesifikk. På topptur bruker man sekk, og hoftebeltet på sekken kommer i konflikt med lommer på hoften og fjerner behovet for snøskjørt. Både buksa og jakke får skryt for utmerket passform, og begge har de detaljene som trengs og mangler de som ikke trengs. Håndgamasjene kan klippes av for de som ikke liker slike.

LES OGSÅ: Superjakka

Testeren merket ikke forskjeller på pusteevne, vind- eller vanntetthet sammenlignet met Gore-tex modeller som ble brukt på samme tid, men for heisbasert kjøring er nok en kraftigere modell med større slitestyrke og glattere ytterstoff –for å hindre at snøen fester seg- bedre, siden friskere vær og færre oppoverbakker er vanligere i heisanlegget.

Den delen av dressen som imponerer mest er buksa, med sine mindre vanlige -men veldig smarte- detaljer. Snøring nederst er populært og fungerer veldig bra –fordi stoffet er så mykt. Med muligheten til å stramme inn buksa nederst slipper du å rive hull i den med stegjern eller å slepe på buksa når du må starte toppturen med joggesko nede i skogen. Hempe for å feste buksa i skolissene er også en smart detalj, og glidelås i hele beinas lengde gjør det enkelt å skifte superundertøy eller ta av seg buksa på varme dager –uten å ta av skiene. Lommene er smart plassert, og kommer ikke i konflikt med sekken.

LES OGSÅ: Svensk hanskeduell

Det høye livet og selene kan tas av, og Fri Flyts tester fant aldri behov for å feste det på. Plastspennene på selene kommer i litt konflikt med bæreremmene på sekken, og buksa fungerte like fint uten selene.

Jakka og buksa ble brukt på en rekke toppturer og langrennsturer forrige vinter, men også på fjellturer i sommer og høst + diverse dagligdagse sysler i skauen.

LES MER: Hvordan få mest ut av toppturene og toppturutstyret? Alt om topptur finner du her!

Untitled-1
Untitled-1

VELDESIGNET: I god Norrøna-tradisjon er toppturdressen Lyngen veldig gjennomtenkt. Kjennetegnet er minimalistisk design men likevel med alle detaljer man trenger, og stor komfort.

Norrøna Lyngen driflex 3 Woman´s Pants & Jacket:

  • Vekt, jakke (str. L): 505 gram

  • Vekt, bukse (str. L, inkl. seler): 728 gram

  • Pris, jakke: 3 999 kroner

  • Pris, bukse: 3 599 kroner

Mer informasjon om Norrønas Lyngen-serie finner du her!

Publisert 22. desember 2014 kl 10.27
Sist oppdatert 22. desember 2014 kl 10.27
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen