Test av Arc´teryx Caden skijakke

Arc´teryx Caden jacket med Gore-tex Pro må være en av de beste skijakkene som fins.

Sist oppdatert: 20. april 2014 kl 21.20
TESTING TESTING: Det er moro å teste skijakke når det er slike forhold. Bildet er fra Strandafjellet. Foto: Hans Petter Hval
TESTING TESTING: Det er moro å teste skijakke når det er slike forhold. Bildet er fra Strandafjellet. Foto: Hans Petter Hval

Jeg kan ikke slå fast et rungende ja på spørsmålet i ingressen, men det er ingen tvil om at jakka er helt der oppe sammen med de aller beste. Til en pris på 5600 kroner, skulle det kanskje bare mangle også. Det er i det hele tatt bare prisen man kan trekke for, muligens også at jakka føles litt stivere enn alternativer med mykere ytterstoff. Men å tyne jakka for å være stiv er i beste fall et grovt tilfelle av flisespikkeri. Prisen er høy, men samtidig ikke verre enn tilsvarende jakker fra konkurrerende merker.

Alle detaljer du trenger, og ingen av de du ikke trenger, vitner om svært gjennomtenkt design. Lufting under armene, to store cargolommer, en liten og en stor brystlomme, heiskortlomme, velfungerende snøskjørt og to innerlommer, den ene med og den andre uten glidelås. Alt plassert og designet slik at det er lett å håndtere med hansker, og ikke krangler med stroppene på sekken. God bevegelsesfrihet får du på kjøpet. Stramming i livet (brukes lite) og i hetta (brukes mye mer) fungerer prikkfritt, det samme gjelder borrelåsen rundt håndleddet. Håndgamasjer har jakka ikke.

BRA SAKER: Arc´teryx har gjort det meste rett med modellen Caden, som er merkets toppmodell for skikjøring.

Tross alle detaljene føles jakka lett i vekt, og den framstår som veldig slitesterk. I løpet av halvannen vinters bruk på både topptur og i skiheis har vi ikke klart å påføre jakka synlig slitasje. Også glidelåsene har fungert prikkfritt (glidelåsen foran er av det ekstra kraftige slaget).

Ytterstoffet kan kanskje føles ørlite grann stivt i starten, men jakka blir fort mykere, og dette er langt fra noe stort problem.

Alt i alt er Arc´teryx Caden ei strålende og allsidig skijakke, og det må være lov å påstå at den er verdt prisen.

Arc´teryx Caden jacket

Pris: 5 599 kroner

Vekt: 697 gram (Str. XL)

Mer info her

Publisert 20. april 2014 kl 21.20
Sist oppdatert 20. april 2014 kl 21.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen