Skijakke og skalljakke dame - best i test for alpint og topptur

De beste skijakkene for damer

Skijakker for kvinner har heldigvis annen passform enn unisexjakker til topptur og frikjøring. Her får du vite hvilke jakker som er best for damer – og hva som skiller de fra skijakker for gutta.

Skijakke for damer
JAKKER FOR DAMENE: Alle seriøse merker lager egne skijakker for kvinner. Her får du vite hvilke som er best. Foto: Tore Meirik

De aller fleste produsenter av skiklær tilbyr de samme modellene i både dame- og herreutgaver.

Funksjoner som brukervennlighet, plassering av lommer, glidelåser og hemper er gjennomgående identisk som på herremodellene, og det er slike faktorer vi har vektlagt mest i testen.

Blant nyhetene denne sesongen er softshelljakka Arc´teryx Shashka Stretch og de nye utgavene fra Sweet; den rimeligere Crusader X og råflotte Crusader Gore-Tex Pro. Norrønas modell Lyngen Dri 2 Thermo 60 er ei litt spesiell jakke, som er som skapt for gira damer som har lett for å fryse. Bergans Senja 3L er ei lett skalljakke til en hyggelig pris.

Vi har også testet dameversjonen av Helly Hansens toppmodell Infinity Shell, men også den varme Powderqueen Infinity.

Dynafit  Radical Infinium Hybrid er et veldig godt alternativ til damer som er mest på topptur, mens Stellar Shell 2.0 er ei allsidig og bra skalljakke til en fin pris.

Merk at passform er individuelt, siden alle kropper er forskjellige uavhengig av kjønn.

I vår test av skijakker for kvinner har vi prøvd alle buksene i størrelse Small, og de er testet av en dame på 168 centimeter og omtrent 60 kilo. Alle buksene har blitt prøvd på både topptur og frikjøring i skisenter, både inneværende og forrige sesong.

Test av Sweet Crusader Gore-Tex Pro jacket W

Sweet Crusader Gore-Tex Pro er en stilig og svært allsidig toppmodell med gjennomtenkte detaljer. Denne vil passe veldig mange.

Vi har testet Sweet Crusader Gore-Tex Pro skijakke til dame
Sweet Crusader Gore-Tex Pro Jacket W
Sweet Crusader Gore-Tex Pro Jacket W

527 gram (str. S)

7 499 kroner

sweetprotection.com

skala
8/10

Dette er norske Sweets Protections toppmodell for damer som skal på topptur og bedrive frikjøring. 

Jakka er relativt lett, og har Gore-Tex Pro membran. Hetten har enhånds-justering bak, og det er fleece ved haka. Jakken har også lufting under armene, to brystlommer, avtakbar snølås, håndgamasjer og borrelås i ermene.

Passformen er temmelig innsvingt og litt smal, med ekstra langt panel bak.

Vi har testet Sweet Crusader Gore-Tex Pro skijakke til dame
Siv-Elin Skogen tester Sweet Crusader Gore-Tex pro i Oppdal skisenter. Foto: Tore Meirik

I bruk

Sweets dyreste skalljakke oppleves som litt stivere og smalere i passformen enn sin tyngre og rimeligere søster Crusader X. 

Samtidig har denne modellen smartere detaljer; vi setter pris på to brystlommer og lufting plassert under armene – begge deler fungerer bra og er enkle å betjene. Luftingen går langt ned og skaper store åpninger som er effektive i varmt vær. Værbeskyttelsen er også svært god.

Hetta fungerer bra, og er temmelig romslig – den kan faktisk oppleves om litt slarkete selv utenpå hjelm.

Ellers er finishen fin, og jakken fremstår som gjennomtenkt og veldig funksjonell, noe som muligens bør være en selvfølge i denne prisklassen. Sammenlignet med Helly Hansens toppmodell til samme pris er denne hakket bedre. 

Sweets toppmodell-skalljakke er et utmerket valg for damer som vil bruke jakken til både topptur og heisbasert frikjøring.

VURDERING
Opp
Ned
Slitestyrke
Passform og bevegelighet
Brukervennlighet
Værbeskyttelse
Total
PLUSS

Fin finish

Store og smarte lufteåpninger

Bra plasserte lommer

Avtakbart snøskjørt gir allsidighet

Bra værbeskyttelse

MINUS

Litt stivt materiale

Test av Sweet Crusader X Gore-Tex jacket W

Sweet Crusader X Gore-Tex jacket er en rimeligere modell fra norske Sweet, som har noen rare detaljer, men som likevel vil gjøre en god jobb for de fleste skidamer.

Vi har testet Sweet Crusader X Gore-Tex skijakke for dame
Sweet Crusader X Gore-Tex jacket W
Sweet Crusader X Gore-Tex jacket W

555 gram (str. S)

5 999 kroner

sweetprotection.com

skala
7/10

Crusader X er Sweets rimeligste skalljakke med Gore-Tex membran. Prisen er 1500 kroner lavere enn utgaven med Gore-Tex pro membran. Denne har såkalt Gore-Tex 75 Denier, som leverer litt dårligere enn Gore-Tex pro på vanntetthet og slitestyrke.

Jakka mangler flere av detaljene den dyrere storesøsteren har, men den har hette med enhånds-justering bak, tynn fleece ved haka, to hoftelommer og den er forlenget bak.

Den mangler lufting under armene, men har til gjengjeld en vertikal åpning ved høyre bryst for ventilasjon. Jakken har ikke heiskortlomme, og snøskjørtet er ikke avtakbart.

Vi har testet Sweet Crusader X skijakke til dame
Crusader X er først og fremst myntet på frikjøring, men den er også brukandes på topptur. Her fra testing i romjula. Foto: Tore Meirik

I bruk

Typisk for skalljakker med Gore-Tex membran er også denne jakka litt stiv. Dette merkes særlig godt ved haka og ansiktet når hetten er på. Den fungerer for øvrig fint, og er enkel å betjene.

Crusader X oppleves som litt romsligere i passformen enn Crusader Gore-Tex Pro. Det bidrar til å øke komforten – særlig hvis du har litt ekstra klær under. Værbeskyttelsen er bra, og det ekstra lange panelet bak er fint.

Lufteåpningen på brystet oppleves som litt merkelig – det fungerer bedre med brystlommer og lufting under armene. Vi savner også lomme til heiskort. Hoftelommene er fine, men vi ville heller hatt brystlommer.

Ellers er jakken slitesterk med god passform og bevegelighet. Også finishen er fin – dette er mye jakke for pengene.

Sweet Crusader X Gore-Tex jacket gir god valuta for pengene, men noen litt rare detaljer og mangler gjør at den dyrere storesøsteren er merkbart bedre.

VURDERING
Opp
Ned
Slitestyrke
Passform og bevegelighet
Brukervennlighet
Værbeskyttelse
Total
PLUSS

God værbeskyttelse

Slitesterk

Bra passform

MINUS

Litt stiv rundt halsen

Lufteåpningen foran virker malplassert

Test av Norrøna Lyngen Dri 2 Thermo 60 W

Norrøna Lyngen Dri 2 Thermo 60 er ei uvanlig jakke med smalt bruksområde – men er til gjengjeld veldig god til nettopp det. Fryser du mye men vil gå topptur hele året er dette jakka for deg!

Vi har testet Norrøna Lyngen Dri 2 Thermo 60 skijakke til dame
Norrøna Lyngen Dri 2 Thermo 60 W
Norrøna Lyngen Dri 2 Thermo 60 W

367 gram (str. S)

4 499 kroner

norrona.com

skala
8/10

Lyngen Dri 2 Thermo er ei fôret jakke med Norrønas vanntette Dri 2-membran ytterst. Fyllmaterialet er laget av resirkulert polyester – altså ikke dun (som vanskelig lar seg kombinere med pusteevne). Dermed skal dette være ei boblejakke med ekstra god værbeskyttelse, som kan brukes også under aktivitet

Jakken har hette med enhåndsstramming bak, fleece ved haka, to hoftelommer pluss innerlomme. Den har ikke snøskjørt, men stramming i livet og strikk i ermene.

Jakken er veldig lett, men det er ikke så rart siden den er mer isolasjonsjakke enn skalljakke.

Vi har testet Norrøna Lyngen Dri 2 Thermo 60 skijakke for dame
Norrøna Lyngen Dri 2 Thermo 60 er varm men med svært gode pusteegenskaper – dermed er den veldig god selv i motbakke. Særlig på kalde dager. Foto: Tore Meirik

I bruk

Norrøna Lyngen Dri 2 Thermo 60 er ei fantastisk jakke på sitt vis; Den er ei isolerende jakke man kan bruke i motbakke når det blåser og snør – ja til og med regner – uten å bli søkkvåt av svette.

Den er med andre ord veldig bra til topptur på kalde dager – men den er også litt stivere, større og tyngre enn vanlige duniser. Det gjør at bruksområdet blir ganske snevert, for på varme dager (aka fra mars og ut sesongen) vil jakken blir for varm.

Likevel har den veldig god pusteevne, ålreit værebeskyttelse og super hette. Passformen er god, og materialet er mykt og behagelig. Jakken er ikke veldig detaljrik, men har det som trengs – vi savner ikke noe.

Norrøna Lyngen Dri 2 Thermo 60 tar for mye plass i sekken til å være en kjempebra isolasjonsjakke, og den gir for lite værbeskyttelse til å konkurrere med dedikerte skalljakker, men som jakke for aktivitet (aka topptur) på kalde dager er den suveren.

PS! Opp-scoren gjelder for dager med lav temperatur. På dager med plussgrader ville jakka fått 2, men da ville den uansett blitt igjen hjemme. 

VURDERING
Opp
Ned
Slitestyrke
Passform og bevegelighet
Brukervennlighet
Værbeskyttelse
Total
PLUSS

Enestående egenskaper som varm jakke til aktivitet

Myk og komfortabel

Gjennomtenkt detaljnivå – less is more

Bra hette

MINUS

Litt snevert bruksområde

For varm for vårturene

Større og stivere enn reindyrka isolasjonsjakker

Test av Helly Hansen Elevation Infinity Shell Jacket W

Helly Hansens toppmodell er spekket med detaljer og funksjoner, som i sum gir ei litt stiv og veldig slitesterk skijakke som fungerer ok til det meste.

Vi har testet Helly Hansen Elevation Infinity Shell skijakke til dame
Helly Hansen Elevation Infinity Shell Jacket W
Helly Hansen Elevation Infinity Shell Jacket W

658 gram (str. S)

7 499 kroner

hellyhansen.com

skala
7/10

Elevation Infinity Shell har Hellys egen Helly Tech membran, som skal være både vanntett, vindtett og pustende – som Gore-Tex.

Dette er Helly Hansens toppmodell, som har integrert Recco-brikke, hette med enhåndsstramming bak, tynn fleece ved haka, to brystlommer, to hoftelommer, fast snøskjørt, skråstilt heiskortlomme, håndgamasjer, borrelås ved ermene og innerlomme i netting

Den har også ei fôret lomme som skal hjelpe til og holde liv i batteriet på telefonen.

Vi har testet Helly Hansen Elevation Infinity Shell skijakke til dame
Helly Hansen Elevation Infinity Shell Jacket er først og fremst ei litt tung frikjøringsjakke, men den kan også brukes til topptur. Foto: Tore Meirik

I bruk

Helly Hansens toppmodell er laget i veldig stivt materiale – passformen er fin, men stivheten går ut over komforten, særlig ved haka. Det blir litt trangt og kantete rundt ansiktet med hette og hjelm på.

Passformen er litt romslig, som gir god bevegelighet, både til gåing og kjøring. Borrelåsene ved ermene er store og litt stive, som gjør de enkle å betjene.

Lommene fungerer bra, men heiskortlomma på venstre hånd er i trangeste laget. Glidelåsene gir litt motstand.

Ellers gir Infinity Shell svært god værbeskyttelse, og den litt tunge og stive jakken er veldig slitesterk.

Helly Hansen Elevation Infinity Shell Jacket koster litt, men er til gjengjeld detaljrik og gir god værbeskyttelse, samtidig som den er veldig slitesterk.

VURDERING
Opp
Ned
Slitestyrke
Passform og bevegelighet
Brukervennlighet
Værbeskyttelse
Total
PLUSS

Bra værbeskyttelse

Bra slitestyrke

Recco-brikke

MINUS

Stivt materiale

Ubehagelig rundt ansiktet med hetta på

Tung

Dyr

Test av Arc´teryx Shashka Stretch jacket W

Arc´teryx Shashka Stretch jacket er ei softshelljakke som ikke bare gjør en veldig god jobb på topptur – den har også noen detaljer som er vanligst på mer dedikerte frikjøringsjakker.

Vi har testet Arc´teryx Shashka Stretch skijakke for dame
Arc´teryx Shashka Stretch jacket W
Arc´teryx Shashka Stretch jacket W

635 gram (str. S)

4 499 kroner

arcteryx.com

skala
9/10

Shashka Stretch er en ny softshellmodell fra kanadiske Arc´teryx. Jakken er først og fremst beregnet på topptur, og har Gore-Tex Infinium membran.

Hetten har Recco-brikke og enhåndsjustering bak, det er to hoftelommer, to innerlommer og brystlomme på venstre side. Jakken har også lufting under armene.

Litt uvanlige detaljer for softshellklær – som vanligvis er mynta på topptur - er heiskortlomme på venstre arm og fast snøskjørt.

Videre har jakken borrelås i ermene og stramming i livet.

Vi har testet Testing av Arc´teryx Shashka Stretch skijakke for dame
Testing av Arc´teryx Shashka i solnedgang på Roksdalskammen like ved Oppdal. Foto: Tore Meirik

I bruk

Man legger umiddelbart merke til at Shashka er usedvanlig myk og komfortabel med veldig fin finish – selv om den ikke er spesielt lett i vekt. Det gir likevel en slags følelse av eksklusivitet.

Bevegeligheten er super, jakken virker veldig vellykka formsydd, med topp passform. Glidelåsene under armene er uvanlig enkle å bruke, og glir godt.

Jakken er nokså varm, men puster samtidig så godt at den fungerer fint også på vårturene.

Selv om jakken har fast snøskjørt og heiskortlomme – begge deler mer typisk for skall-frikjøringsjakker – så er ikke værbeskyttelsen i softshellmaterialet like god som på noen av de andre jakkene vi har testet. Snøskjørtet burde for øvrig vært avtakbart.

Ellers er hetten veldig god hette, den er romslig og myk, og god med hjelm. Pluss for integrert Recco-brikke.

Arc´teryx Shashka er ei usedvanlig vellykka softshelljakke for topptur – særlig på kalde dager – men den frister også å bruke i skiheisen.

VURDERING
Opp
Ned
Slitestyrke
Passform og bevegelighet
Brukervennlighet
Værbeskyttelse
Total
PLUSS

Komfort og passform

Recco-brikke

Veldig bra lufting under armene

Fin finish

MINUS

Burde hatt avtakbart snøskjørt

Litt tung

Test av Helly Hansen W Powderqueen Infinity

Helly Hansen W Powderqueen Infinity er jakka som pudderdronninger kan kose seg med på kalde dager i skisenteret.

Vi har testet Helly Hansen Powderqueen Infinity skijakke for dame
Helly Hansen W Powderqueen Infinity
Helly Hansen Powderqueen Infinity

801 gram (str. S)

4 999 kroner

hellyhansen.com

skala
6/10

Helly Hansens isolerte skijakke er beregnet på pudderdronninger som kommer seg til topps med skiheis. Den er fôret med Helly Hansens Lifa Infinity materiale. 

Jakken har enhåndsstramming på hetta, integrert Recco-brikke, to hoftelommer, brystlomme på venstre side, innerlomme i netting, pluss en innerlomme med glidelås.

Jakka har også lufting under armene, fast snøskjørt og stramming i livet.

I bruk

Powderqueen er først og fremst ei jakke for bruk i skisenteret. Dermed har den ikke så mange tekniske detaljer som Infinity Shell Jacket, og den er alt for stor og varm til topptur.

Samtidig er Powderqueen enkel i bruk, særlig de store borrelåsene er lettvinte. Hetten går fint over hjelmen, og jakka har god bevegelighet. Materialet er mykt og behagelig.

Det er litt knotete å bruke glidelåsene under armene – lufting under armene er i det hele tatt litt unødig på ei varm jakke med dette bruksområdet.

Helly Hansen W Powderqueen Infinity er ingen jakke for topptur, men skal du ha ei varm og slitesterk jakke uten for mange dikkedarer til kalde dager og kvelder i skisenteret kan denne være et godt valg.

VURDERING
Opp
Ned
Slitestyrke
Passform og bevegelighet
Brukervennlighet
Værbeskyttelse
Total
PLUSS

Recco-brikke

Komfortabel og myk

Varm

Enkel i bruk

MINUS

Ikke allsidig

Unødvendig lufting under armene som er vanskelig å betjene

Test av Bergans Senja 3L W Jacket

Bergans Senja 3L W Jacket er ei norskedesignet, lett skalljakke for topptur, som ikke koster skjorta.

Vi har testet Bergans Senja 3L W skijakke for dame
Bergans Senja 3L W Jacket
Bergans Senja 3L W Jacket

343 gram (str. S)

4 500 kroner

bergans.com

skala
8/10

Norske Bergans sin dedikerte serie for topptur heter Senja, og i denne kolleksjonen finner du jakker og bukser med både softshell- og skallmaterialer. 

Dette er damemodellen av Senja 3L – som betyr at det er ei topptur-skalljakke for damer.

Jakken har trelags Dermizax-membran, som skal gi både vann- og vindtetthet, samtidig som jakken puster.

Hetten er justerbar, det er tynn fleecepanel ved haka, og jakka har to innerlommer – den ene med glidelås. Videre har Senja 3L to hoftelommer, lufting under armene, stramming i livet og borrelås i ermene.

Både pris og vekt er temmelig lav i dette selskapet.

Vi har testet Bergans Senja skijakke for dame
Siv-Elin Skogen på vei mot Åbittinden med Bergans´ skalljakke. Foto: Tore Meirik

I bruk

Vi merker umiddelbart at jakka er lett – likevel har den mange detaljer, og det er en bra kombinasjon. Snølås mangler, men det er sjelden nødvendig på topptur, hor man alltid bruker sekk. Passformen føles allsidig, og vil nok passe mange.

Den lave vekten gir god komfort, selv om materialet er mykt, er det likevel litt stivere enn på softshelljakkene. Hetten og lommene er enkle å bruke, og jakken er enkel å bruke.

Pusteegenskapene er gode, og værbeskyttelsen virker fra, selv om de kraftigere og tyngre skalljakkene kanskje gir enda bedre beskyttelse mot skikkelig ruskevær.

Jakken oppleves som litt enkel og tynn, og er derfor bedre egnet på vårturene enn på kalde toppturer tidlig på vinteren.

Bergans Senja 3L W Jacket er ei svært lett skalljakke til en hyggelig pris, som vil være et supert valg for deg som vil ha ei skalljakke til toppturer på senvinteren.

VURDERING
Opp
Ned
Slitestyrke
Passform og bevegelighet
Brukervennlighet
Værbeskyttelse
Total
PLUSS

Lav vekt

Allsidig

Mye jakke for pengene

God passform

MINUS

Mangler snøskjørt

Ikke veldig slitesterk

Test av Dynafit Radical Infinium Hybrid JKT W

Dynafit Radical Infinium Hybrid er ei svært komfortabel toppturjakke som inspirerer til å gønne på i motbakkene – særlig på vårturene.

Dame på en fjelltopp om vinteren
Dynafit Radical Infinium Hybrid JKT W
Dynafit Radical Infinium Hybrid JKT W

470 gram (str. S)

3 299 kroner

dynafit.com

skala
8/10

Toppturspesialistene i Dynafit lanserte Radical-kolleksjonen denne sesongen, og serien inneholder flere jakker i softshell. 

Tidligere har vi testet unisexjakka Free, og denne damemodellen er en variant med litt annen oppbygning (Free kommer også i dameversjon).

Radical Infinium Hybrid har – som navnet sier – Gore-Tex Infinium membran på skuldrene, i hetta og på brystet. Resten av jakken er laget med en annen membran som skal ha bedre pusteevne. Innsiden av nedre del er børstet, for å gi en mykere følelse og mer komfort.

Hetten har for øvrig enhåndsstramming bak, og jakken har en brystlomme og to hoftelommer. Det er også stramming i livet og lufteåpninger på underarmene. Ermene kan strammes med borrelås.

Overkroppen til dame på skitur
INSPIRERENDE: Dynafits softshelljakke inspirerer til bevegelse – den føles som ei treningsjakke for fjellet. Foto: Tore Meirik

I BRUK

Radical Infinium Hybrid gir et veldig komfortabelt førsteinntrykk – softshellmaterialet er mykt og deilig, og den litt tighte passformen virker gjennomtenkt.

Hetta går fint over hjelmen og er enkel å betjene, og jakken har veldig bra pusteevne – den føles som ei treningsjakke. Men det betyr også at værbeskyttelsen ikke er like god som på skalljakker – denne har litt å gå på med tanke på vindtetthet.

Ellers er lommene gjennomtenkte og velplasserte, og lufteåpningene under armene er bra. Kort lengde gjør riktignok at åpningen blir litt mindre (ikkeno stress med tanke på hvor godt jakken puster), men det gjør de enkle å åpne og lukke.

Dynafit Radical Infinium Hybrid  er veldig komfortabel, og godt egnet for vårturene når du er ganske sikker på at det ikke blir snøstorm.

VURDERING
Opp
Ned
Slitestyrke
Passform og bevegelighet
Brukervennlighet
Værbeskyttelse
Total
PLUSS

Lett

Myk og komfortabel

Gjennomtenkt passform

Inspirerer til bevegelse

MINUS

Mangler litt på værbeskyttelse

Test av Stellar Shell Jacket 2.0

Stellar Shell Jacket 2.0 er svært mye skijakke for pengene. Den er best til frikjøring, men du skal være veldig kresen for å ikke sette pris på den også til topptur.

Vi har testet Stellar Shell Jacket 2.0 skijakke til dame
Stellar Shell Jacket 2.0
Stellar Shell Jacket 2.0

623 gram (str. S)

4 295 kroner

stellarequipment.com

skala
8/10

Ny trelags-skalljakke fra svenske Stellar, med Dermizax-membran, som skal være både vanntett, vindtett og pustende – og er rimeligere enn konkurrenten Gore-Tex. Yttermaterialet er resirkulert.

Jakken har hette som kan strammes både bak og ved hvert kinn. Videre har den to brystlommer og to hoftelommer, i tillegg til ei meshlomme på innsiden. På høyre overarm er det lomme til heiskort.

Det er også lufting under armene, ikke avtakbar snølås og stramming i livet. Snølåsen kan festes i hemper på buksa. Jakka er relativt tung sammenlignet med en del konkurrenter.

Dame som går topptur i vinterfjellet
ALLSIDIG: Stellars skalljakke er god til både frikjøring og topptur, og den rimelige Dermizax-membranen imponerer. Foto: Tore Meirik

I BRUK

Stellars skalljakke for damer er allsidig, fordi den har både veldig god værbeskyttelse, passform og fine detaljer. Jakken er litt tung og stiv, men ikke så mye at det spiller stor rolle i praksis. 

Dette til tross; jakka imponerer på topptur, og membranen fra Dermizax er rimelig men fungerer godt. Både pusteevne og værbeskyttelse er bra.

Men den er først og fremst vinterjakke som er bedre når været drar seg til i skiheisen i februar enn på topptur i juni.

Både hette og lommer er romslige og enkle å bruke, og passformen virker veldig gjennomtenkt. 

Stellar Shell Jacket 2.0 er ei behagelig jakke til en god pris – og den fungerer bra til det aller meste.

VURDERING
Opp
Ned
Slitestyrke
Passform og bevegelighet
Brukervennlighet
Værbeskyttelse
Total
PLUSS

Mye jakke for pengene

Allsidig

Gjennomtenkt passform

God værbeskyttelse

Fine detaljer

MINUS

Litt tung

Litt stivt materiale

Allerede abonnent? Logg inn her

Kjøp abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Fri Flyt,

Terrengsykkel, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned digitalt
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Boken Verdens fineste fjellturer
Kr 99,-
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 papirutgaver av Fri Flyt
Boken Verdens fineste fjellturer
Kr 199,-
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 papirutgaver av Fri Flyt
Boken Verdens fineste fjellturer
Kr 699,-
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Friflyt.no har daglig dekning av det som skjer i skianlegg og toppturområder, og vi dekker debatter og dilemmaer om alt fra snøskred til klimaendringer. Om sommeren skriver vi om aktiviteter skifolk er opptatt av når det ikke er snø på bakken, som vannsport og sykkel.

På friflyt.no finner du også Fri Flyt sine skitester og mer enn 750 guider til toppturer.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.