Gjelsten og Sunde kjøper Bergans

Først slo Bjørn Rune Gjelsten og Olav Nils Sunde seg sammen etter Gresvig-konkursen. Nå kjøper de alle aksjene i Bergans.

Sist oppdatert 26. august 2021 kl 14.00
Bergans
KJØPER: Bjørn Rune Gjelsten og Olav Nils Sunde kjøper Bergans. Foto: UTE

Torsdag ble det klart at Sport Holding, eid av finansmennene Bjørn Rune Gjelsten og Olav Nils Sunde (med familie) kjøper alle aksjene i Bergans. Bergans har fra før vært eid av en rekke eiere, med Torstein Søland som største aksjonær.

– Når vi nå har besluttet å selge oss ut av Bergans er vi glade for at kjøperen ble Sport Holding. Vi har lange relasjoner til både Sport 1 og Intersport som leverandør gjennom flere tiår, og vi ser på Sport Holding som den foretrukne eieren av selskapet fremover. Vi er trygge på at Bergans nå er i de beste hender, sier Jon Søland, en av eierne, i en pressemelding.

Bjørn Rune Gjelsten, som fra før eide Sport 1 - som inkluderte blant annet Anton Sport og Löplabbet, kjøpte sammen med Olav Nils Sunde Gresvig-kjeden da den gikk konkurs i fjor. Siden da har G-Sport og G-Max blitt byttet ut med Intersport-butikker.

Bergans blir deres første oppkjøp sammen. Ifølge pressemeldingen kjøper de 100 prosent av aksjene. 

– De senere år har utviklingen i sportsbransjen gått i retning av at større leverandører og merkevarer, spesielt de internasjonale, i økende grad ønsker å kontrollere distribusjonen av egne varer, både med hensyn til sortiment og distribusjonskanal. Dette har medført en betydelig satsing på egne kanaler som online stores og egne butikker, sier Sport Holdings styreleder Petter Schouw-Hansen.

– Kjøpet av Bergans vil sikre langsiktig tilgang på attraktive produkter for våre kjedekonsepter. Vi ønsker fremover å bidra til ytterligere utvikling av Bergans' sterke posisjon i friluftslivsegmentet i samarbeid med ledelsen i selskapet. 

Bergans
BERGANS: Jan Tore Jensen er administrerende direktør i Bergans.

Bergans ser frem til mulighetene for utvikling.

– For Bergans er dette en milepæl og utvilsomt svært spennende. Vi blir nå en del av landets største sports- og friluftsaktør, noe som representerer en stor mulighet til å utvikle oss videre i årene som kommer, sier administrerende direktør, Jan Tore Jensen, i Bergans.

– Vi føler vi har fått en tygg havn i Sport Holding som deler vår visjon, ambisjon og tro på merkevaren vår. Samtidig vil Bergans kunne drives uavhengig av kjedekonseptene i Sport Holding for å sikre ivaretagelsen av våre verdier og vår identitet.

Det er uklart nøyaktig når eierskiftet skjer. 

Publisert 26. august 2021 kl 14.00
Sist oppdatert 26. august 2021 kl 14.00
annonse
Relaterte artikler
annonse
to par ski med bindinger
To nye bindinger for topptur testet

Duelltest: Marker Cruise vs Dynafit Ridge

Innstilling av toppturbindinger

Justering av toppturbindinger

MJUK: En gelépute kan gjøre underverker mot smertene i skinnleggen. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Leggbeskyttere mot vondt i leggen

Vonde legger

SPOILER: På de fleste nye skisko følger det med en spoiler. Foto: Sigurd Ekeli Brimsby
Hva er egentlig spoileren til?

Hva er egentlig spoileren til?

mann på skitur
Test av Mammut Eiger Free Pro HS Hood skijakke

Når en jakke får forventningspress

skibindinger
Test av ATK Raider 13 EVO

Test: ATK Raider 13 EVO

Tropical Vibes Hemsedal etd.
Test av Tropical Vibes Hemsedal etd goggles

Latterlig enkelt å skifte linse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen