Torsdag ble det klart at Sport Holding, eid av finansmennene Bjørn Rune Gjelsten og Olav Nils Sunde (med familie) kjøper alle aksjene i Bergans. Bergans har fra før vært eid av en rekke eiere, med Torstein Søland som største aksjonær.

– Når vi nå har besluttet å selge oss ut av Bergans er vi glade for at kjøperen ble Sport Holding. Vi har lange relasjoner til både Sport 1 og Intersport som leverandør gjennom flere tiår, og vi ser på Sport Holding som den foretrukne eieren av selskapet fremover. Vi er trygge på at Bergans nå er i de beste hender, sier Jon Søland, en av eierne, i en pressemelding.

Bjørn Rune Gjelsten, som fra før eide Sport 1 - som inkluderte blant annet Anton Sport og Löplabbet, kjøpte sammen med Olav Nils Sunde Gresvig-kjeden da den gikk konkurs i fjor. Siden da har G-Sport og G-Max blitt byttet ut med Intersport-butikker.

Bergans blir deres første oppkjøp sammen. Ifølge pressemeldingen kjøper de 100 prosent av aksjene. 

– De senere år har utviklingen i sportsbransjen gått i retning av at større leverandører og merkevarer, spesielt de internasjonale, i økende grad ønsker å kontrollere distribusjonen av egne varer, både med hensyn til sortiment og distribusjonskanal. Dette har medført en betydelig satsing på egne kanaler som online stores og egne butikker, sier Sport Holdings styreleder Petter Schouw-Hansen.

– Kjøpet av Bergans vil sikre langsiktig tilgang på attraktive produkter for våre kjedekonsepter. Vi ønsker fremover å bidra til ytterligere utvikling av Bergans' sterke posisjon i friluftslivsegmentet i samarbeid med ledelsen i selskapet. 

Bergans
BERGANS: Jan Tore Jensen er administrerende direktør i Bergans.

Bergans ser frem til mulighetene for utvikling.

– For Bergans er dette en milepæl og utvilsomt svært spennende. Vi blir nå en del av landets største sports- og friluftsaktør, noe som representerer en stor mulighet til å utvikle oss videre i årene som kommer, sier administrerende direktør, Jan Tore Jensen, i Bergans.

– Vi føler vi har fått en tygg havn i Sport Holding som deler vår visjon, ambisjon og tro på merkevaren vår. Samtidig vil Bergans kunne drives uavhengig av kjedekonseptene i Sport Holding for å sikre ivaretagelsen av våre verdier og vår identitet.

Det er uklart nøyaktig når eierskiftet skjer.