Etter Gresvigs konkurs i starten av februar har det blitt jobbet med å finne nye eiere til konkursboet. Mandag formiddag ble det klart at Bjørn Rune Gjelsten kjøper konkursboet, og skal drive selskapet sammen med Olav Nils Sunde med familie - som eide Gresvig før konkursen.

– Det er svært gledelig at vi nå har lykkes i å finne en løsning sammen med Gjelsten Holding, Sport 1 Gruppen og konkursboet som gjør oss i stand til å videreføre store deler av virksomheten i Gresvig, sier Olav Nils Sunde i en pressemelding.

Annonse

Ifølge en pressemelding kjøper Gjelsten egeneide butikker og franchiseavtaler, varelager på sentrallager og i butikker, kundefordringer og rettigheter til bruk av Intersportnavnet i Norge, samt andre immaterielle rettigheter. Han skal sammen med Olav Nils Sunde eie 50 prosent av selskapet Sport Holding AS, som skal drive Sport 1-butikker i tillegg til Gresvigs G-Sport/G-Max-butikker, som nå blir frontet som Intersport. De venter nå på behandling av saken i Konkurransetilsynet. 

– Jeg synes det er trist at en aktør som Gresvig, med over 100 års historie og hvor jeg også tidligere har vært en eier, forsvinner. Samtidig er det et faktum at det lenge har vært en overetablering av sportsbutikker i Norge, noe som har bidratt til svak lønnsomhet i bransjen. Gjennom samarbeidet med Olav Nils Sunde og hans selskap O.N. Sunde AS får vi nå muligheten til å skape en solid aktør med langsiktige og finansielt sterke eiere, som gjennom Sport 1 og Intersport vil være den ledende faghandelskjeden i Norge, sier Bjørn Rune Gjelsten i en pressemelding.

Gjelsten eier fra før Sport 1, som også eier Anton Sport og Löplabbet. I pressmeldingen står det videre at Sport Holding AS nå vil ha en omsetning ca. 5 milliarder kroner. De egeneide butikkene som overtas fra konkursboet, samt butikker med franchiseavtaler, vil fremover bli profilert som Intersport, mens Sport 1 butikkene vil driftes som tidligere.