Bjørn Rune Gjelsten kjøper Gresvig - skal drive med tidligere eier

Bjørn Rune Gjelsten kjøper Gresvig, og skal drive selskapet sammen med tidligere eier Olav Nils Sunde.

Sist oppdatert: 24. februar 2020 kl 11.52
Bjørn Rune Gjelsten
KJØPER GRESVIG: Bjørn Rune Gjelsten kjøper Gresvig, og skal drive sammen med Olav Nils Sunde. Foto: Anders Holtet/Gjelsten Holding
Lesetid: 2 minutter

Etter Gresvigs konkurs i starten av februar har det blitt jobbet med å finne nye eiere til konkursboet. Mandag formiddag ble det klart at Bjørn Rune Gjelsten kjøper konkursboet, og skal drive selskapet sammen med Olav Nils Sunde med familie - som eide Gresvig før konkursen.

– Det er svært gledelig at vi nå har lykkes i å finne en løsning sammen med Gjelsten Holding, Sport 1 Gruppen og konkursboet som gjør oss i stand til å videreføre store deler av virksomheten i Gresvig, sier Olav Nils Sunde i en pressemelding.

Ifølge en pressemelding kjøper Gjelsten egeneide butikker og franchiseavtaler, varelager på sentrallager og i butikker, kundefordringer og rettigheter til bruk av Intersportnavnet i Norge, samt andre immaterielle rettigheter. Han skal sammen med Olav Nils Sunde eie 50 prosent av selskapet Sport Holding AS, som skal drive Sport 1-butikker i tillegg til Gresvigs G-Sport/G-Max-butikker, som nå blir frontet som Intersport. De venter nå på behandling av saken i Konkurransetilsynet. 

– Jeg synes det er trist at en aktør som Gresvig, med over 100 års historie og hvor jeg også tidligere har vært en eier, forsvinner. Samtidig er det et faktum at det lenge har vært en overetablering av sportsbutikker i Norge, noe som har bidratt til svak lønnsomhet i bransjen. Gjennom samarbeidet med Olav Nils Sunde og hans selskap O.N. Sunde AS får vi nå muligheten til å skape en solid aktør med langsiktige og finansielt sterke eiere, som gjennom Sport 1 og Intersport vil være den ledende faghandelskjeden i Norge, sier Bjørn Rune Gjelsten i en pressemelding.

Gjelsten eier fra før Sport 1, som også eier Anton Sport og Löplabbet. I pressmeldingen står det videre at Sport Holding AS nå vil ha en omsetning ca. 5 milliarder kroner. De egeneide butikkene som overtas fra konkursboet, samt butikker med franchiseavtaler, vil fremover bli profilert som Intersport, mens Sport 1 butikkene vil driftes som tidligere.

Publisert 24. februar 2020 kl 11.52
Sist oppdatert 24. februar 2020 kl 11.52
annonse
Relaterte artikler
annonse
mann på ski uten jakke
Test av Bergans Y MountainLine Breathe 3L

Bra produkt til en trivelig pris

skibinding på blå ski
Test av Skitrab TR1 toppturbinding

Den beste tech-kjørebindingen?

mann på vinterfjellet
Test av Mammut Haldigrat HS selebukse

Myk og lett, men kunne vært rimeligere

to par ski med bindinger
To nye bindinger for topptur testet

Duelltest: Marker Cruise vs Dynafit Ridge

Innstilling av toppturbindinger

Justering av toppturbindinger

MJUK: En gelépute kan gjøre underverker mot smertene i skinnleggen. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Leggbeskyttere mot vondt i leggen

Vonde legger

SPOILER: På de fleste nye skisko følger det med en spoiler. Foto: Sigurd Ekeli Brimsby
Hva er egentlig spoileren til?

Hva er egentlig spoileren til?

mann på skitur
Test av Mammut Eiger Free Pro HS Hood skijakke

Når en jakke får forventningspress

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen