Tecnica Cochise Pro Light

Tecnica var først av de store alpinstøvelprodusentene med å utstyre frikjøringsstøvlene med både gåfunksjon og tech-maljer. Cochise Pro Light har tradisjonelt overlapsskall, tre lette aluminiumsspenner og en kraftig borrelåsstropp på toppen. Dette er en virkelig lett støvel. 1756 gram tåler sammenligning med de kraftigere modellene fra randospesialistene.

 Det har Tecnica oppnådd både ved å lage det letteste skallet og ved å sette inn en innerstøvel fra Palau, kjent som produsent av innerstøvler til de letteste modellene fra Dynafit og La Sportiva. Skallmaterialet kalles Triax, og skal være lettere og mer fleksibelt enn vanlig polyurethan-plast.

 Gåfunksjonen oppnås ved at overdelen av skallet roterer om boltene som fester det ved underskallet ved anklene. Spennene er lett og lettbetjente, men de mangler et gåmodus. Støvlene har utskiftbar yttersåle med gummi ytterst.

Gåfunksjonen betjenes med en spak som dras opp og ned bak. Den er lett å betjene, og den låser i kjøremodus når du klemmer den ned og presser leggen framover.

Som kjørestøvel er Tecnica Cochise Light Pro den mest agressivt vinklede av teststøvlene. Samtidig er den myk i framoverfleksen og relativt lav. Den ordinære Tecnica Cochise er har én spenne på borrelåsstroppen, og den er savnet her. Vi får følelsen av å kjøre med føttene og anklene og hadde ønsket oss mer støtte og kraftoverføring oppe i leggen. Gåutslaget til Tecnica er midt på treet, du får rettet opp leggen, men ikke strukket beinet framover.

I bratt terreng har dette lite å si, og du har glede av den lave vekten. Tecnica Cochise Pro Light ble ikke noen testfavoritt, men kanskje den aggressive kjørevinkelen, den myke foroverfleksen og passformen passer til deg. Da vil Tecnica Cochise Pro Light være et bra valg for den som skal ha ett par støvler til tur og frikjøring. 

Tecnica Cochise Pro Light

5999 kroner
Tecnica.it
1756 gram (Palau innerstøvel på 265 gram) Størrelse 22-31
Fleks 110
Lest 100 millimeter 

+ Lettest i test. Mange fine detaljer.

– Myk. Litt aggressiv vinkel.