TEST: Tecnica Cochise Pro Light

Vi har teste den nye Tecnica-modellen.

Sist oppdatert: 14. oktober 2015 kl 14.35
TESTET: Tecnica Cochie Pro Light. Foto: Christian Nerdrum
TESTET: Tecnica Cochie Pro Light. Foto: Christian Nerdrum

Tecnica var først av de store alpinstøvelprodusentene med å utstyre frikjøringsstøvlene med både gåfunksjon og tech-maljer. Cochise Pro Light har tradisjonelt overlapsskall, tre lette aluminiumsspenner og en kraftig borrelåsstropp på toppen. Dette er en virkelig lett støvel. 1756 gram tåler sammenligning med de kraftigere modellene fra randospesialistene.

 Det har Tecnica oppnådd både ved å lage det letteste skallet og ved å sette inn en innerstøvel fra Palau, kjent som produsent av innerstøvler til de letteste modellene fra Dynafit og La Sportiva. Skallmaterialet kalles Triax, og skal være lettere og mer fleksibelt enn vanlig polyurethan-plast.

 Gåfunksjonen oppnås ved at overdelen av skallet roterer om boltene som fester det ved underskallet ved anklene. Spennene er lett og lettbetjente, men de mangler et gåmodus. Støvlene har utskiftbar yttersåle med gummi ytterst.

Gåfunksjonen betjenes med en spak som dras opp og ned bak. Den er lett å betjene, og den låser i kjøremodus når du klemmer den ned og presser leggen framover.

Som kjørestøvel er Tecnica Cochise Light Pro den mest agressivt vinklede av teststøvlene. Samtidig er den myk i framoverfleksen og relativt lav. Den ordinære Tecnica Cochise er har én spenne på borrelåsstroppen, og den er savnet her. Vi får følelsen av å kjøre med føttene og anklene og hadde ønsket oss mer støtte og kraftoverføring oppe i leggen. Gåutslaget til Tecnica er midt på treet, du får rettet opp leggen, men ikke strukket beinet framover.

I bratt terreng har dette lite å si, og du har glede av den lave vekten. Tecnica Cochise Pro Light ble ikke noen testfavoritt, men kanskje den aggressive kjørevinkelen, den myke foroverfleksen og passformen passer til deg. Da vil Tecnica Cochise Pro Light være et bra valg for den som skal ha ett par støvler til tur og frikjøring. 

Tecnica Cochise Pro Light

5999 kroner
Tecnica.it
1756 gram (Palau innerstøvel på 265 gram) Størrelse 22-31
Fleks 110
Lest 100 millimeter 

+ Lettest i test. Mange fine detaljer.

– Myk. Litt aggressiv vinkel.

Publisert 14. oktober 2015 kl 14.14
Sist oppdatert 14. oktober 2015 kl 14.35
annonse
Relaterte artikler
I STEDET FOR SPENNER: Boastramming på skisko er for så vidt ikke nytt, men på vanlige alpinstøvler er det først denne sesongen systemet er tatt i bruk. Boa på alpinsko er betydelig kraftigere enn utgaven vi kjenner fra andre typer sko. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Lanseres denne sesongen

Nytt og kraftigere Boa-system

Atomic Hawx Ultra XTD 130 Boa. Foto: Tore Meirik
Allsidig alpinstøvel med vaier-stramming

Atomic med Boa: Treffer på første forsøk

Salomon S Pro Supra. Foto: Tore Meirik
Test av Salomon S Pro Supra

Test av Salomon S Pro Supra - 2023

Fischer RC 4 MV 130. Foto: Tore Meirik
Test av Fischer RC 4 MV 130 med Boa

Test av Fischer RC 4 MV 130 med Boa

Tilpassing av alpinstøvler. Foto: Magnus Utkilen
Guide til bootfitting og støveltilpasning av alpinstøvler

Fordi støvlene gjør så j*velig vondt

skistøvel
Test av Atomic Hawx Ultra 110 S

Test av Atomic Hawx Ultra 120 S

alpinstøvel
Alpinstøvler for frikjøring

Test av Salomon S-pro Alpha 110

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen