Salomon Quest Pro TR

Salomons Quest-serie har hatt gåfunksjon i mange sesonger, men de fleste variantene har vært uten tech-maljer. Pro TR er som de andre i serien en overlappsmodell med to spenner nede og én stor oppe på leggen i tillegg til en borrelåsstropp. Underskallet har et stykke mykere plast som beveger seg akkurat i overlappingen. Dette er en lett sko, både skallet og innerstøvelen bidrar til at vekta nærmer seg det som tidligere var forbeholdt rene turstøvler. Samtidig får du den velkjente passformen som har gjort Salomon til et av de største støvelmerkene på markedet.

Salomon leverer greit som kjørestøvel, den føles lett på foten, samtidig som den er presis. Den gir en avslappet, litt oppreist kjøreposisjon. Men for denne testkjøreren, som er vant til stivere frikjøringsstøvler, føles 110-fleksen litt puslete. Den største svakheten med disse Salomon-støvlene er imidlertid innerstøvelen. Vi opplevde at den gir lite støtte oppe i leggen og er så lite polstret at du kan kjenne skallet. Disse støvlene ville blitt bedre med en av de andre innerstøvlene i testen.

Til gjengjeld er Salomon Quest TR de beste støvlene å gå med i testen. Her er det bra fleksibilitet og du får strukket foten framover når du skal lange ut på flatere partier. Kanskje kommer den myke innerstøvelen til sin rett her, den spiller sammen med skallet og gir gode gåegenskaper.

Dermed blir Salomon Quest TR et svært aktuelt valg for den som vil ha en ikke alt for stiv støvel til alt av frikjøring og topptur. 

Salomon Quest Pro TR

4499 kroner

Salomonsports.com

1802 gram (Salomon innerstøvel på 311 gram) Størrelse 25,5-30,5

Fleks 110

Lest 100 mm 

+ Lett. God gåfunksjon.

– Puslete innerstøvel. Litt myk.