Dalbello Lupo T.i.

Lupo er bygget på frikjørings-klassikeren Krypton, men er utstyrt med gåfunksjon. Lupo T.i. er en helt ny modell med tech-inserts, forbedret gåfunksjon og lavere vekt.

Som de andre populære modellene fra Dalbello har Lupo tredelt skall med utskiftbar flekstunge foran. Fordelen skal være en såkalt progressiv fleks når du presser leggen framover. I gåmodus får overskallet bevege seg et stykke bakover, slik at du får rettet ut leggen. Mekanismen er enkel og utvendig. Spennene har også fått et gåmodus, slik at du kan løsne dem uten at de er helt åpne.

Dalbello har brukt en lett plasttype med navnet dBHylite i overskallet og satt inn testens letteste innerstøvler fra Intuition. Likevel runder vekta to kilo.

I bruk er dette en rå kjørestøvel. Et tredelt skall gir kanskje ikke helt den samme presisjonen som de beste overlappsstøvlene, men den tar igjen mye på god støtte oppe i leggen og en følelse av at du kan trykke til for fullt. Posisjonen er ganske avslappet. Innerstøvlene føles solide nok, selv om de er lette.

Å bytte til gåmodus og tilbake krever en del kraft på Dalbello Lupo T.i., men til gjengjeld er mekanismen enkel og du slipper å lure på om den er i orden eller ikke. Selve gåutslaget er begrenset, du får rettet ut leggen, men ikke strukket foten framover i særlig grad.

I motbakkene merkes det at dette er en bortimot kompromissløs kjørestøvel. Tross de lette innerstøvlene, er dette ingen lettvekter. Lupo T.i. vil være et selvsagt valg for Dalbello-fans som ønsker seg en frikjøringsstøvel med tech-inserts, og kan godt vurderes av mange andre som ønsker seg en tøff og allsidig frikjøringsstøvel. 

Dalbello Lupo T.i.

6999 kroner
Dalbello.it
2119 gram (Intuition innerstøvel på 235 gram) Størrelse 24-29,5
Lest på 98 mm
Fleks 130 

+ Topp kjørestøvel. Unikt skall-løsning.

– Gåfunksjonen er litt tung å bruke. Ganske tung støvel.