Gjør gründer-suksess med bildestabilisator

En av Norges beste BMX-syklister, Didrik Dege Dimmen, har håvet inn 2,5 millioner i støtte til bildestabilisator.

Sist oppdatert: 20. juni 2016 kl 14.38
SUKSESS: Flowmotion har gått bra så langt. Her er markedsdirektør og syklist Didrik Dege Dimmen. Foto: Flowmotion
SUKSESS: Flowmotion har gått bra så langt. Her er markedsdirektør og syklist Didrik Dege Dimmen. Foto: Flowmotion

– Det er viktig å feire litt, sier markedsdirøkter og forretningsutvikler i Flowmotion, Didrik Dege Dimmen, på telefon fra kontoret i Skippergata i Oslo.

For kort tid siden spratt han sammen med sine kolleger champagneflasken for å feire helgas gladnyhet: Selskapet, som skal utvikle verdens mest stabile GoPro-stabilisator, får én million korner i offentlig støtte gjennom Forny. Fra før har selskapet fått rundt 1,5 millioner kroner i støtte.

– Dette er såkalt gratis-penger. Altså at vi ikke trenger å gi tilbake til investorer eller forplikter oss til noe. Det gir oss frihet til å jobbe fort framover, og med enda mer power inn mot lanseringen, forteller Dege Dimmen.

– Hva tror du gjør at såpass mange har tro på dette?

– Det er litt vanskelig å si. Vi synes jo selv det er helt rått. Jeg tror mange  er gira på produktet. Vi har også et bra team, som gjør det lettere å selge inn, forteller den nybakte gründeren. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

demo
demo

UTSTYRET: Slik ser den ut. Foto: Flowmotion

Ni ansatte

Flowmotion, som han arbeider med sammen med åtte kollegaer, er en bildestabilisator til GoPro. Det betyr at man skal unngå risting på opptakene når man filmer. Det finnes ulike varianter av produktet på markedet allerede, men Dege Dimmen og kollegaene går inn for å lage den aller beste.

– Sammen med Lars Flesland (daglig leder), Eirik Dyrseth og Julie Bauge, som jeg startet med, fant vi ut av dette var noe vi savnet. Da gikk det en stund før vi fant ut hvordan vi skulle løse det, og det er jo fremdeles en pågående prosess, forteller Dege Dimmen.

Dege Dimmen er mest kjent som en av Norges mest profilerte BMX-syklist, og har vært en markant skikkelse i sykkelmiljøet i en årrekke. Han er fremdeles en aktiv syklist, blandet inn i en hverdag med 12-timers arbeidsdager. 

Han er overbevist om at erfaringene fra ekstremsport har vært verdifulle å ta med seg inn i gründerverden.

– Det er veldig mange paralleller. Du må gunne på, og gjøre ting ingen har gjort før deg. Det er prøving og feiling. Jeg har jo hevdet meg både i Skandinavia og Norge, som innebærer at man må være på toppen av sitt miljø. Da må man være sta, og man er nødt til å være self made. 

(Artikkelen fortsetter under bildene)

flow-2
flow-2

LANSERES TIL HØSTEN: Slik ser bildestabilisatoren ut. Foto: Flowmotion

Tøff periode

Flowmotion skal etter planen lanseres på Kickstarter i september i år, og skal ferdigstilles et par måneder senere. Nå går selskapet likevel inn i den mest utfordrende perioden. 

– Det er tøft. Nå skal vi forhåndsselge 1000 produkter, og da gjelder deg å levere det man lover. Det blir en periode med mange forpliktelser, og det er knyttet mange millioner til investeringene. Så nå er vi gjeldsslaver, og har både kunder og investorer som forventer at vi levere. Det blir ekstremt, men spennende. 

Det er foreløpig uklart hvilken pris Flowmotion vil ha.

Publisert 20. juni 2016 kl 14.38
Sist oppdatert 20. juni 2016 kl 14.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen