Pudder-radaren skrur seg automatisk på i det Asbjørn Eggebø Næss og Fri Flyt ankommer det lille skistedet innerst i Ötztal i Alpene. Hvordan står det til med tørrsnøen? Har den siste ukes mildvær tatt livet av drømmene, eller er det fortsatt håp? Det er spørsmålene som gnager i bakhodet på den rutinerte frikjøreren. Men som Ingrid Espelid Hovig ville sagt, så har vi faktisk «juksa litt».

Asbjørn har nemlig gjort leksa si, og saumfart alle muligheter for å finne det tørreste og kaldeste alternativet. Hvis det var én plass i Alpene som skulle klare å snike seg unna den lunefulle Föhnvinden måtte det bli Obergurgl. Så da dro vi hit.

Annonse

Om vi treffer blink vil fortsatt tiden vise. Asbjørn har vært i Obergurgl mange ganger før, men kjenner ikke til forholdene akkurat nå. Derfor har vi skaffet oss en guide som kan hjelpe til å løse villsnøens mysterier. I første episode skal vi se hvordan en ekte frikjører tenker når han kommer til et «nytt» skisted. 

JAKTEN PÅ VILLSNØEN

Denne serien gir et innblikk i den moderne frikjørerens hode. Programleder Asbjørn Eggebø Næss, kjent fra skifilmen Supervention, guider seerne gjennom utfordringene han møter i sin søken etter perfekt snø og byr på inspirasjon til hvordan vi bedre kan bruke fjellet.