Pudder-radaren skrur seg automatisk på i det Asbjørn Eggebø Næss og Fri Flyt ankommer det lille skistedet innerst i Ötztal i Alpene. Hvordan står det til med tørrsnøen? Har den siste ukes mildvær tatt livet av drømmene, eller er det fortsatt håp? Det er spørsmålene som gnager i bakhodet på den rutinerte frikjøreren. Men som Ingrid Espelid Hovig ville sagt, så har vi faktisk «juksa litt».

Asbjørn har nemlig gjort leksa si, og saumfart alle muligheter for å finne det tørreste og kaldeste alternativet. Hvis det var én plass i Alpene som skulle klare å snike seg unna den lunefulle Föhnvinden måtte det bli Obergurgl. Så da dro vi hit.

Annonse

Om vi treffer blink vil fortsatt tiden vise. Asbjørn har vært i Obergurgl mange ganger før, men kjenner ikke til forholdene akkurat nå. Derfor har vi skaffet oss en guide som kan hjelpe til å løse villsnøens mysterier. I første episode skal vi se hvordan en ekte frikjører tenker når han kommer til et «nytt» skisted. 

Se alle episodene av Jakten på villsnøen her. 

JAKTEN PÅ VILLSNØEN

Denne serien gir et innblikk i den moderne frikjørerens hode. Programleder Asbjørn Eggebø Næss, kjent fra skifilmen Supervention, guider seerne gjennom utfordringene han møter i sin søken etter perfekt snø og byr på inspirasjon til hvordan vi bedre kan bruke fjellet.