Nytt skisted, nye fjell. Hva gjør du?

Asbjørn har ankommet østerrikske Obergurgl med masse muligheter og ukjente farer i fjellet. Målet er som alltid å finne god og urørt snø. Har han en plan?

Sist oppdatert: 3. oktober 2019 kl 07.00
Lesetid: 2 minutter

Pudder-radaren skrur seg automatisk på i det Asbjørn Eggebø Næss og Fri Flyt ankommer det lille skistedet innerst i Ötztal i Alpene. Hvordan står det til med tørrsnøen? Har den siste ukes mildvær tatt livet av drømmene, eller er det fortsatt håp? Det er spørsmålene som gnager i bakhodet på den rutinerte frikjøreren. Men som Ingrid Espelid Hovig ville sagt, så har vi faktisk «juksa litt».

Asbjørn har nemlig gjort leksa si, og saumfart alle muligheter for å finne det tørreste og kaldeste alternativet. Hvis det var én plass i Alpene som skulle klare å snike seg unna den lunefulle Föhnvinden måtte det bli Obergurgl. Så da dro vi hit.

Om vi treffer blink vil fortsatt tiden vise. Asbjørn har vært i Obergurgl mange ganger før, men kjenner ikke til forholdene akkurat nå. Derfor har vi skaffet oss en guide som kan hjelpe til å løse villsnøens mysterier. I første episode skal vi se hvordan en ekte frikjører tenker når han kommer til et «nytt» skisted. 

Se alle episodene av Jakten på villsnøen her. 

JAKTEN PÅ VILLSNØEN

Denne serien gir et innblikk i den moderne frikjørerens hode. Programleder Asbjørn Eggebø Næss, kjent fra skifilmen Supervention, guider seerne gjennom utfordringene han møter i sin søken etter perfekt snø og byr på inspirasjon til hvordan vi bedre kan bruke fjellet. 

Publisert 3. oktober 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 3. oktober 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
TOPPTUR VS FREERIDE? To av landets mest rutinerte skikjørere (Jørgen Aamot og Asbjørn Eggebø Næss) diskuterer om innholdet i ordet topptur er moden for justering. Bilde: Christian Nerdrum
JAKTEN PÅ VILLSNØEN (EP11)

Er det topptur eller frikjøring?

TOPPTHORSEN: Asbjørn har fått med seg Åsmund Thorsen i sesong 2 av Jakten på villsnøen. Bilde: Christian Nerdrum
JAKTEN PÅ VILLSNØEN (TEASER 2)

Ny sesong med villsnøtips!

ET KOMPROMISSLØST KOMPROMISS: Avstanden mellom frikjøring og topptur blir stadig mindre.
JAKTEN PÅ VILLSNØEN (EP8)

Når topptur møter frikjøring

SNØMANN: Asbjørn Eggebø Næss er en råtass på snøballkasting. Hvorfor han gjør det på toppen av linja si, kan du se i filmen.
JAKTEN PÅ VILLSNØEN (EP6)

Kast en snøball!

HVOR GÅR FERDEN? Det er ikke lett å finne brytningspunktet mellom god snø, sikker kjøring om maksimal underholdningsfaktor. Asbjørn Eggebø Næss har veldig mye å si om den saken. Bilde: Christian Nerdrum
JAKTEN PÅ VILLSNØEN (EP5)

Slik gjør du rett linjevalg på ski

KLAR FOR STRAFFE: Asbjørn Eggebø Næss trenger verken mål eller 5-meter for å demonstrere hvordan en fotballkeeper ville stått på ski. Foto: Christian Nerdrum
JAKTEN PÅ VILLSNØEN (EP4)

Skiteknikk: Stå som en keeper!

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen