Eierne, Nordfjord kjøtt, Moods of Norway og Stryn kommune har putta inn til sammen 1,2 millioner kroner (400 000 hver) til Stryn sommerskisenter. Kommunens bidrag er i form av et rente- og avdragsfritt lån, melder lokalavisa Fjordingen.

Forutsatte kommunal støtte

Annonse

– Skisenterdrift er et sjansespill, men vi må se dette i forhold til den store markeds- og synergieffekten for hele kommunen, sa ordfører Sven Flo (Høyre) da formannskapet ga Stryn Sommerski Eigedom AS tilsagn om det fordelaktige lånet.

Støtten fra kommunen var ei forutsetning for at de to andre eierne skulle spytte inn sine bidrag. Alle representantene i Formannskapet i Stryn kommuen støttet tilsagnet. Dette betyr at skisenteret på Tystigen går ei lys framtid i møte, til tross for en sommer med 0 kroner i resultat.

Orden på økonomien

– Vi har lagt bak oss et godt driftsår som går omtrent i null, til tross for betydelige ekstraordinære kostnader knyttet til vedlikehold og igangkjøring av breheisen. Med bedret kapitalsituasjon kan vi gå ny sesong i møte med ordnet økonomi og handlingskraft til å forberede oss til ny sesong slik vi ønsker. Vi gleder oss allerede til våren og skal klemme til med en kanonsesong og vise at vi er verdt den tilliten som kommune og lokalt næringsliv viser oss, sier markedssjef Magne Brekke til fri Flyt.

Hele tilsagnet fra Formannskapet i Stryn kommune kan du lese her!