/ Stryn

Må utsette åpningen av Stryn Sommerski

Mens Folgefonna og Juvass holder åpent, må Stryn fortsatt vente på å få åpne sommerskisenteret. Skredfare og vanskelige forhold på veien til skisenteret er årsaken.

Sist oppdatert: 2. juni 2020 kl 09.19
Stryn Sommerski
UTSETTER: Det blir ingen åpning av Stryn Sommerski før om drøyt 10 dager. Foto: Stryn Sommerski
Lesetid: 2 minutter

– Historisk sett blir dette seneste åpning noen gang, skriver Stryn Sommerski i en melding. 

For det er vanvittige snøforhold på Stryn i år, som flere år har slitt med lite snø, og har måtte stenge tidlig. Men nå skaper altså snøen problemer. Snøskredfare og utfordrende forhold på veien gjør at de fremdeles ikke kan åpne. 

– Da har vi akkurat fått vite at veien ikke blir klar til åpning fredag 05.06.  Ny dato for åpning blir 12.06, med mulighet for å åpne før hvis veien blir klar, skriver Stryn Sommerski. 

Folgefonna åpnet skiheisen 1. mai i år, mens Galdhøpiggen Sommerskisenter åpnet 18. mai. Nå blir det altså mest trolig 12. juni for Stryn. 

Dermed må du smøre deg med ekstra tålmodighet før du kan besøke det populære frikjøringsanlegget. 

– Dette er utrolig leit og beklagelig, da vi så gjerne skulle hatt mange gjester og full drift i anlegget. Håper allikevel at dere bærer med oss. Vi kommer sterkere tilbake og håper dere vil være med oss utover sommeren. 

Da de først annonserte åpning av skianlegget sa daglig leder Nina Lensebakken følgende om snøforholdene på Stryn:

– Det er fantastiske snøforhold. Det er nesten plagsomt mye snø. Det har kommet nysnø, det  er ikke mye, men det holder på volumet. Den er hard og kompakt, så den forsvinner ikke med det første. Heishuset her er jo «jevnet med jorda» i snøen.

Anlegget skulle altså først åpne 29. mai, før det ble utsatt til 5. juni.

Publisert 2. juni 2020 kl 09.19
Sist oppdatert 2. juni 2020 kl 09.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen