Og vi skriver nesten, for perfekt var åpninga ikke. Nok en gang voldte Breheisen problemer, men heldigvis ble helga reddet av strålende vær og masse snø.

Mer breheistrøbbel

Annonse

– Vi ble møtt av stengt Breheis på fredag, men de fikk da åpna den. Men stadige stans var litt irriterende. Likevel var været og skiføret upåklagelig, forteller Erik Martinsen til Fri Flyt.

Martinsen var på ski sommerstid for første gang på seks år, og koste seg til med ski på beina på feil årstid.

«Gammeldagse» snømengder

– Det var upåklagelig føre med perfekt sløsj, og sol fra knallblå himmel. Det var litt sånn gammeldagse snømengder, fra den tida da det var bre man kjørte på, og ikke snø fa vinteren før, slik det er nå, sier han.

Martinsen er kjent for å være effektiv når han bryter seg på, og han fikk kjørt alle klassikerne i helga. Både den korte og lange baksiden, SS Norway, Mannefallet og alle de klassiske turene bød på topp forhold.

Ikke oppkjørt

– Selv om det var litt oppkjørt og kulete nært heisene, var det en smal sak å finne uspora og veldig bra snø. Det ble ei veldig bra helg på Stryn med god stemning.

Også Håvard Nesbø var på plass på Stryn i helga, og også han rapporterer om topp forhold.

– Episke forhold

– Vi var i Stryn og testa ut nå i helgen, episke forhold, og masse snø som igjen gir mindre smeltesprekker og ta hensyn til, men det er selvsagt noen fremme, sier han.

Nesbø er med og arangerer Chinese Downhill-konkurransen på Stryn neste helg, og han avslører at enda flere frikjøringskjendise rhar meldt sin ankomst.

Flere råtasser å bryne seg på

– Anne May Slinning og Dennis Risvoll har signa seg på nå, sier han.

Slinning er klar for jentenes Freeride World Tour etter strålende innsats i Freeride World Qualifier i vinter, og Risvoll vant Freeride World Tour-konkurransen i Røldal i vinter.

Se galleriet for enda flere bilder fra ei strålende åpningshelg på Stryn!